Felsökning en Logitech Wireless Mouse det inte fungerar

October 13

Felsökning en Logitech Wireless Mouse det inte fungerar


Logitechs trådlösa möss fungerar på ett något annorlunda teknisk sfär till trådbundna möss. Trådlösa möss behöver batterier, de måste vara påslagen och de behöver en störningsfri radiomiljö. En fördel med trådlösa möss är att de tenderar att fungera med laser eller optiska delar i stället för en boll och hjul, så det finns färre rörliga delar för att gå fel. Men optiska och laser trådlösa möss har faktorer att ta hänsyn till.

Instruktioner

1 Byt batterier i musen om musen inte fungerar. Ta bort batteriluckan och sätt i nya batterier. Vänd den trådlösa Logitech musen på med strömbrytaren på musen.

2 Anslut USB-mottagaren till en USB-uttaget på datorn. Försök att använda en fri domkraft som är faktiskt på datorn i stället för en som är i ett nav. Testa uttaget först. Försök att koppla in en skrivare och se om skrivaren är erkänt - så du vet USB-uttaget är bra. USB-uttag är ökända i att du ofta får en dålig uttag på en dator.

3 Stäng av enheter som befinner sig i samma frekvensområde som musen. Logitechs trådlösa möss arbeta vid 2,4 GHz, vilket är i samma område som Wi-Fi-routrar och äldre trådlösa telefoner. Börja med att vrida dessa enheter utanför och se om du kan eliminera eventuella störningskällor. Test med trådlösa högtalare, då datorn nätaggregat, bildskärmar, mobiltelefoner och garageportsöppnare.

4 Placera musen på en plan yta som inte reflektera. Undvik metallytor också.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com