Guide till Bluetooth-skrivare Operation

February 21

En Bluetooth-skrivare är en skrivare med speciella trådlösa nätverks egenskaper som gör det möjligt att skicka och ta emot data över en Bluetooth-nätverk. Bluetooth-skrivare kan anslutas till datorer som har standard Bluetooth nätverksanslutning eller kan användas på datorer med Bluetooth-adaptrar. Men oavsett vilken av dessa typer av Bluetooth inställningar användaren använder den allmänna driften av en Bluetooth-skrivare är densamma.

Ansluta skrivaren till Bluetooth-nätverket

Om du vill använda Bluetooth-skrivare framgångsrikt, måste du ansluta den till datorn. Eftersom en Bluetooth-skrivare kräver ingen fysisk anslutning, måste du utföra en synkronisering så att en virtuell anslutning kan förfalskas. För att göra detta, kontakta din Bluetooth-skrivare bruksanvisning och sedan sätta skrivaren i "upptäckten läge." I det här läget kommer sänder skrivarens Bluetooth-signal, och datorn ska kunna plocka upp den. Om du använder en dator med en Bluetooth-adapter, kan du behöva öppna en apparathanteringsprogram för att aktivera Bluetooth perifera innan signalen kan tas emot av datorn. När Bluetooth-signal har mottagits av datorn, kommer en pop-up-fönster frågar om du vill ansluta till skrivaren via Bluetooth. Klicka på "ja" eller "bekräfta" för att avsluta smide anslutningen.

Ställ in skrivaren som standard

När anslutningen har bildats, måste du ställa in skrivaren som standard för datorn. Eftersom anslutningen inte är kopplad, kommer datorn inte skicka dokument via Bluetooth-anslutningen automatiskt, så att ställa in den som standard kommer att säkerställa att alla dokument (från alla Bluetooth-utrustade datorer inom räckvidden) skickas till denna skrivare. För att ställa in Bluetooth-skrivaren som standard, helt enkelt öppna "Skrivare" -fliken i datorns kontrollpanel, välj Bluetooth-skrivaren från listan och trycker på knappen "Ange som standard" längst ner i fönstret. Upprepa denna process med andra Bluetooth-aktiverade datorer i hemmet eller på kontoret.

Skriv dina dokument

Nu när skrivaren har angetts som standard trycker du bara på "Skriv ut" knappen på dina favoritbilder, ordbehandlingsdokument eller webbsidor, och de kommer automatiskt att skrivas ut från din Bluetooth-skrivare. Det är dock viktigt att se till att du alltid är inom räckhåll för skrivaren, som avskurna Bluetooth-anslutning kommer att resultera i en avbruten utskrift. De flesta Bluetooth-skrivare har generösa intervall på upp till 50 fot, vilket är perfekt för en hemmiljö, men kan vara lite kort för ett kontor inställningen. Men även om du har gått ut ur området och sedan återvänt, så länge som skrivaren är fortfarande inställd som standard och du är inom räckhåll när du trycker på knappen Skriv ut, kommer dokumentet ut från Bluetooth-skrivaren.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com