Hur man installerar ett PCMCIA-kort

July 31

Hur man installerar ett PCMCIA-kort


Uttrycket mer används idag för ett PCMCIA-kort är faktiskt "PC-kort." PCMCIA står för Personal Computer Memory Card International Association, som är en grupp som definierar standarden för PC-kort. PCMCIA-standarden används främst i flytt kringutrustning som ansluts till en bärbar dator. Men deras användning i stationära datorer inte ovanlig. Vissa dagens stationära datorer har komponenter som gör det möjligt för dem att kommunicera med PC-kort. Det finns ingen hemlighet bakom de kan installera ett PCMCIA-kort, eftersom sådana kort är utformade för att vara bekvämt och kompakt.

Instruktioner

1 Installera någon programvara som levereras med kortet först. Den bästa tiden att installera programvaran som levereras med ett PCMCIA-kort är innan du ansluter kortet. Under installationen om programmet uppmanar dig att ansluta kortet, kan du nu ansluta den. Om installationsprogrammet avslutas utan du uppmanas att ansluta något, det kan ha installerat perifer programvara som kommer att upptäcka kortet när du kör det. Om perifer programvara installerad, kör den första att se om den behöver du ansluta kortet.

2 Hur man installerar ett PCMCIA-kort

Anslut kortet endast om det inte finns någon snabb från antingen anläggningen eller perifera programvara (om det finns någon) och låt operativsystemet automatiskt upptäcka vilka drivrutiner måste användas för att kommunicera med enheten.

3 Testa om det fungerar genom att försöka använda sina funktioner. Till exempel, om ditt kort är ett trådlöst nätverkskort, försök att söka trådlösa nätverk på datorn, antingen med hjälp av perifera programvara eller genom att använda operativsystemets nätverksgränssnitt.

4 Starta datorn om din hårdvara inte fungerar som det ska. Starta om datorn kommer att hjälpa datorn uppdatera sitt minne, så att säga. En enhets drivrutiner kräver ibland en del av operativsystemet som inte uppdatera sig om det inte återinitieras genom att återställa operativsystemet.

Tips

  • Skapa alltid en systemåterställningspunkt innan du installerar PCMCIA-kort. I vissa fall, kan installera drivrutiner producera katastrofala resultat till datorn. Som en försiktighetsåtgärd, om det är tillgängligt för dig, skapa återställningspunkter innan du installerar enheter. Du kan göra detta genom att gå till "Start" -menyn, navigera till "Tillbehör" gå till "Systemverktyg" och klicka på "Systemåterställning." När Systemåterställning fönster dyker upp, klicka på knappen märkt "Skapa en återställningspunkt"; klicka sedan på "Nästa". I nästa skärm, skriv en återställningspunkt beskrivning och klicka sedan på "Skapa". När återställningspunkten har skapats, kan du stänga fönstret. Att återställa systemet efteråt, öppna Systemåterställning programmet precis som du gjorde för att skapa en återställningspunkt, men den här gången, när du når den första skärmen i Systemåterställning fönstret, klicka på knappen märkt "Återställ datorn till en tidigare tidpunkt "och klicka sedan på" Nästa ".
  • Anslut inte produkten innan dess programvara installeras. Det är ofta viktigt för programvaran för att installera drivrutinerna och andra perifera program som behövs för att köra enheten innan enheten även ansluten.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com