Hur konvertera VOB till Audio

September 20

Hur konvertera VOB till Audio


VOB-format används för att komprimera media för offentliggörande på DVD-skivor. Eftersom filerna är digitalt kodade, är det möjligt att omvandla en VOB-fil till en annan form av media. Även VOB-filer kan kodas i olika typer av digital video, är det också möjligt att isolera sina ljudspår genom att exportera ljudfiler från dem. Många program kan utföra denna ljudutvinning, inklusive gratis att använda program från VideoLAN, Media-Convert och Zamzar. VideoLAN är VLC är en kraftfull mediaspelare som kan läsa VOB-filer och omvandla dem till ljudformat såsom OGG, MP3, AAC eller FLAC. Samtidigt både Media-Convert och Zamzar är online-konvertering tjänster som kan producera AAC, MP3 eller WAV ljud från VOB-filer. Zamzar kan också förbereda Dolby Digital-ljud genom att generera AC3 filer från VOB-filer.

Instruktioner

VLC

1 Ladda ner och installera VLC media player (se referenser). Du kan få gratis program direkt från VideoLAN projektets hemsida.

2 Öppna VLC. Gå till "Media" och välj "Konvertera / Spara". I "File" fliken "Open Media" skärm, tryck på "Lägg till" knappen och leta reda på VOB-fil i filvalsfönstret. Dubbelklicka på filnamnet och det kommer att läggas fram i VLC för konvertering.

3 Tryck på knappen "Konvertera / Spara" längst ner på "Open Media" skärm. I "Konvertera" skärm, gå till "Destination" -fältet och tryck på "Bläddra" -knappen. Rikta en besparing destination för den exporterade ljud och klicka på "Spara".

4 Öppna "Profil" rullgardinsmenyn i avsnittet "Inställningar". Välj bland OGG, MP3, AAC eller FLAC format alternativ för att exportera VOB-fil ljud. Hit "Start" -knappen. När kontrollfältet på VLC media player strömmar helt kommer VOB filen exporteras ljud finnas tillgängliga i målinriktat sparande destination.

Media-Convert

5 Öppna din webbläsare och navigera till Media-Convert webbplats (se Referenser). Se till att "lokal fil Conversion" -fliken visas.

6 Tryck på knappen "Bläddra" bredvid "File" fältet. Leta upp VOB-fil i filvalsfönstret. Dubbelklicka på filnamnet och det kommer att överlämnas till Media Convert för konvertering. "Input Format" i rullgardinsmenyn visas automatiskt "DVD Video Object (VOB)" när filen har laddats.

7 Rulla ner på sidan för att lokalisera "Output Format" -fältet. Lämna "No Video Preset" valts i första rullgardinsmenyn. Öppna den andra rullgardinsmenyn och välj önskat format för VOB filen exporteras ljud. Du kan välja mellan MP3, WAV eller AAC. Hit "OK" -knappen. VOB-fil kommer att laddas upp till onlinetjänsten och filkonvertering kommer att inledas. Du kommer att omdirigeras till en nedladdningssida när den exporterade ljudfilen har skapats.

8 Klicka på den exporterade ljud filnamn på nedladdningssidan. Hit "Spara" -knappen i "Hämta" dialogrutan. Rikta en besparing destination i "Spara som" fönstret och tryck på "Spara" -knappen. När en "Download Complete" bekräftelsefönstret visas kommer ljudfilen finnas i den riktade spar destination.

Zamzar

9 Öppna webbläsaren och besöka Zamzar webbplats (se Referenser). Se till att "konvertera filer" -fliken visas.

10 Hit "Bläddra" -knappen i avsnittet "Steg 1". Leta upp VOB-fil i filvalsfönstret. Dubbelklicka på filnamnet och det kommer att överlämnas till Zamzar för konvertering.

11 Välj formatet för VOB filen exporteras ljud i avsnittet "Steg 2". Öppna rullgardinsmenyn och välj från AAC, AC3, MP3 eller WAV.

12 Ange en e-postadress i avsnittet "Steg 3". En anmälan kommer att skickas till denna e-postadress när den exporterade ljudfilen kan hämtas. Hit "Konvertera" -knappen i avsnittet "Steg 4". VOB-fil kommer att laddas upp till onlinetjänsten och filkonvertering kommer att inledas.

13 Hämta den exporterade ljudfilen genom att följa instruktionerna för hämtning i e-postmeddelandet från Zamzar.

Tips

  • Du kan se en DVD på VOB-filer genom att ladda in skivan i en DVD-ROM-enhet och öppna dess filkatalogen. De är vanligtvis belägen i VIDEO_TS mappen.
  • VOB-filer som lagras på kopieringsskyddade DVD-skivor kan inte nås eller ändras av filkonvertering program. Eftersom dessa skivor är digitalt krypterad, är det inte möjligt att transkoda deras innehåll in i andra digitala format.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com