Hur man installerar minne på min Acer PC

April 17

Hur man installerar minne på min Acer PC


Uppgraderar datorns RAM själv kan spara en betydande summa pengar. Lokala datorbutiker kan ta ut i närheten av $ 75 för att installera minne. De kan också jack upp priset på RAM när de köper den. Om du har en Acer dator, är processen ganska enkelt.

Instruktioner

1 Bestäm datormodell som du använder. Acer datorer har normalt ett klistermärke som ligger någonstans på dem som beskriver modellnumret. Om du vill uppgradera RAM i en Acer stationär PC, och inte ser en etikett, leta efter ett modellnummer tryckt eller ingraverad på fallet. Om du vill uppgradera RAM i en Acer laptop PC, prova att ta bort batteriet för att se om det finns ett modellnummer i batterifacket.

2 Hitta och köpa en lämplig RAM ersättning för datorn. Datorn kommer att kräva antingen DDR, DDR2 eller DDR3 RAM. Om det är en stationär, kommer det att krävas större RAM-moduler än en bärbar dator. Du kan också använda en online RAM finder att hitta RAM till datorn. Det kommer att finnas en länk för en i avsnittet resurser. Leta efter den billigaste RAM som du kan hitta och köpa den.

3 Ta fallet. Detta kommer att vara en något annorlunda process beroende på vilken modell av din Acer dator och om det är en stationär eller bärbar dator. Majoriteten av Acer datorer kräver att du helt enkelt att initiera en spärr och skjut av en sidopanel av fallet. Majoriteten av Acer bärbara datorer kräver att du skruva en liten bit från botten av den bärbara datorn som täcker RAM slots. Om du inte kan räkna ut hur du tar bort fallet i användarhandboken som kom med din Acer dator.

4 Ta bort den gamla RAM och lokalisera RAM-moduler. De är mycket lätta att identifiera, eftersom de kommer att se ut precis som de nya RAM-moduler som du kommer att ersätta dem med. För att ta bort skrivbords RAM, måste du vända en spak på vardera sidan av RAM-modulen och dra modulen rakt ut. Detta kan kräva en viss kraft. För att ta bort laptop RAM, kommer du också att behöva vända en spak på vardera sidan av RAM-modulen. Dock bör RAM lätt glida ut.

5 Sätt i de nya RAM-moduler och montera fallet. Sätt den nya ersättnings RAM i RAM tonas ned. Se till att du ansluter RAM-modulen på rätt sätt, på samma sätt som gamla RAM kom ut, innan några kraft. Skjut RAM-moduler tills de snäpper. Detta kan kräva en liten mängd kraft. Montera fallet.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com