Hur man bädda in teckensnitt med Openoffice

March 19

Varje operativsystem levereras med ett antal teckensnitt redan installerad och klar för dig att använda. Du kan öka antalet teckensnitt du har genom att hämta och installera nya från Internet. När de nya installeras, kommer du att kunna använda dem när du skapar ett dokument. Men om du skickar dessa dokument till en annan dator, och att datorn inte har teckensnitt installerat, kommer det inte att kunna läsa dokumentet. Lösningen på detta problem är att använda Openoffice s "bädda in typsnitt" alternativet, som kommer att paketera de teckensnitt du använde med dokumentet - vilket innebär att alla datorer kommer att kunna öppna den.

Instruktioner

1 Dubbelklicka på "Openoffice" ikonen för att öppna startskärmen. Välj vilken typ av dokument du vill bädda in teckensnitt i - antingen ett textdokument, kalkylblad, presentation eller en databas.

2 Öppna dokumentet du vill bädda in typsnitt i.

3 Klicka på "File".

4 Välj "Exportera som PDF" från menyn som visas. Detta kommer att öppna dialogrutan PDF.

5 Välj fliken "Allmänt". Leta efter kryssrutan bredvid "Bädda standardtypsnitt" och bocka av den genom att klicka på rutan. Klicka på "Export".

6 Namnge dokumentet och välja var du vill spara den och klicka sedan på "Spara". Dokumentet sparas med alla tillhörande typsnitt inbäddade.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com