Hur man tråd datorn Inuti tornet

January 9

Hur man tråd datorn Inuti tornet


När man bygger en dator, kommer du till en punkt där alla komponenter, såsom moderkort, RAM, hårddiskar, etc., är i datorn tornet, men de måste sammankopplade. De viktigaste frågorna vid koppling insidan av datorn är att se till att strömförsörjningen är ansluten till allt som behöver ström och att se till att alla komponenter är anslutna till moderkortet.

Instruktioner

1 Anslut fans till moderkortet. Det finns vanligen en fläkt för kylning av CPU, liksom, ett eller två på fallet. Hänvisa till moderkortet handboken för den specifika platsen, men fläkt kontakterna är vanligen i den allmänna närheten av CPU (som är under kylflänsen / fläktenheten). Kontakterna kan bara gå på ett sätt.

2 Anslut hårddisken (s) och skivenhet (s) till moderkortet. Om du använder IDE-hårddiskar och diskenheter, ansluta en IDE-kabel från den primära IDE till hårddisken. Anslut den sekundära IDE till skivheter. Om du har mer än en hårddisk använder IDE Y-kabel (har två IDE-kontakter ena änden). Om du använder SATA-enheter, helt enkelt ansluta SATA-kablar från moderkortet på baksidan av enheterna.

3 Anslut falltrådarna till moderkortet. Falltrådarna går i det nedre högra hörnet av moderkortet. Hänvisar till motheboard manual för exakt ledningar eftersom kontakternas placering kan variera beroende på märket på moderkortet.

4 Anslut alla perifera kablar till moderkortet. Datorn kan ha ytterligare USB-portar eller skivenheten kan ha en ljudkabel som behöver anslutas. Anslutningarna för USB-portarna är vanligtvis längs den nedre kanten av moderkortet, som är skivdrivljudkontakt. Moderkortet handbok kan ge dig exakta platser.

5 Hur man tråd datorn Inuti tornet

den vita kontakten är molex är SATA svart

Anslut strömförsörjningen till moderkortet och enheterna. Det bör finnas en 20-stift stora, rektangulära kontakten som kan anslutas till moderkortet. Placeringen av kontakten är usally i det övre högra hörnet, men detta kan variera mellan varumärken. Se också till att ansluta ytterligare kontakter specifika för CPU. Vissa processorer har ytterligare fyra stift som kan gå bredvid 20 stiftskontakten eller i närheten av processorn. Detta beror på CPU som används. ansluts också SATA eller Molex strömkontakter på baksidan av enheterna. Molex kontaktdon är vita och rektangulära. SATA-strömkablar är svart och bred, men tunn. Vissa grafikkort kräver en sex-pins strömkontakt också.

Tips

  • Innan du vidrör något inuti datorn, trycker en bit metall för att undvika oavsiktlig statisk elektricitet chock.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com