Hur man använder Photoshop för att skapa mönster med alfakanaler

January 12

En av de många anmärkningsvärda funktioner i Photoshop är förmågan att skapa strukturer i bilder med hjälp av element som kallas alfakanaler. Var och en av de primära färgerna i en bild betraktas sin egen kanal, som innehåller ett visst antal bildpunkter beroende på hur många olika nyanser existerar. En alfakanal är ytterligare gråfärgade kanal som kan användas för att jämföra mängden av opacitet i de andra skikten i en bild. Detta kanske låter förvirrande, men det kommer att göra mycket mer meningsfullt som du lär dig att använda Photoshop för att skapa strukturer med alfakanaler.

Instruktioner

1 Välj en bild som du vill skapa struktur och öppna den i Photoshop. Bilden du använder bör inte innehålla några genomskinliga pixlar, som ibland används med bilder som är avsedda att läggas över en befintlig bakgrund. När du arbetar med alfakanaler, kommer alla genomskinliga pixlar automatiskt omvandlas till vita pixlar.

2 Välj "snabb mask" läget genom att trycka på "Q" på tangentbordet eller välja det från menyn "Verktyg" i Photoshop. Detta kommer att skapa ett maskeringslager som täcker hela bilden. Använd "Paintbucket" verktyg för att fylla hela lagret med den svarta färgen. Hela bilden ska bli röd, vilket innebär att hela skiktet är tekniskt öppet.

3 Lär dig att associera den vita färgen med att vara ogenomskinlig och färgerna svart och rött med att vara transparent när man arbetar med alfakanaler. Använd "Paintbrush" verktyg för att måla alla områden i masken lager där du vill skapa struktur. När du är klar, välj "Spara markering som kanal" från menyn "Lager" för att spara din maskskiktet som en kanal.

4 Klicka på din nya lagret (som bör kallas "Alpha1") från "Lager" fönster och högerklicka på titeln. Klicka på menyn "Filter" och välj "Texturizer."

5 Gå igenom listan över tillgängliga strukturer för att hitta önskat resultat. Ett brett utbud av texturer är tillgängliga, inklusive 3D-effekter och olika toningsfyllningar. Välj önskat alternativ och de områden av lager som du har målat vitt kommer att fyllas med denna struktur.

6 Välj olika färger från färgpaletten för att ändra nyans av din texture skiktet. Du kommer att behöva välja önskad färg innan du använder texturen. Välj "ångra" från menyn "Redigera" om du vill gå tillbaka och välja en ny färg.

7 Spara bilden genom att välja "Spara som" i menyn "File", se till att du har valt "Spara Alpha Lager" kryssrutan på menyn "Spara".

Tips

  • Bilder med mörkare bakgrund fungerar bäst när man arbetar med alfakanaler eftersom de tenderar att smälta in väl med olika texturer.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com