Affärsregler för Access-databaser

January 14

Affärsregler för Access-databaser


Tillgång verksamhetsregler är de funktioner som skapats i databasen som gör det möjligt för kundsupport, lagerhantering och försäljning spårning. Affärsregler är de specifika databas instruktioner att utvecklare använder för att skapa tabeller och frågor. Dessa regler också hjälpa till att identifiera hur data strukturellt anges i tabellerna.

Order

En gemensam verksamhetsregel för en Access-databas innebär ett ordersystem. En order kan inte släppas ut utan en giltig produkt, så Access-databasen inte medger en orderläggning utan en länkad produkt. Detta åstadkoms genom att tillsätta relationsregler till Access-databas. Bordet order har identifiera produkten kopplad i en av skivfält. Om koden har ett fel och försöker att ange en order utan en länkad produkt, returneras ett fel och order rekord insatsen misslyckas.

kunder

Flera affärsregler gäller för kundens tabeller i Access. Vissa företag vill inte ha en kundpost om inte kunden fyller ut någon form av kontaktuppgifter. Detta gör det möjligt för företaget att antingen följa upp en eventuell försäljning bly eller en kundtjänst kan ringa tillbaka om det finns en order fråga. Andra affärsregler inkluderar en kund kopplad till en typ kund. En typ kund används när det finns flera företag under ett tak. Detta hjälper urskilja vilka företag kunden tillhör, och det hjälper omdirigera till höger kundtjänstrepresentant när kunden ringer.

betalningar

Penningtransaktioner är ett av de mest känsliga affärsregler när inrättar en Access-databas. Databasen designern vill inte ge någon möjlighet att av misstag göra en betalning för ingen produkt eller ingen ordning. En vanlig affärsregel är att inte tillåta några poster betalnings som inte är knutna till en beställning. Detta undviker laddning kunder för produkter som de inte beställt eller om de tagit bort objekt från ett system kundvagn. Betalningar måste också vara associerade med en kund, så betalningshistorik och data inte går förlorad.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com