Hur man ställer in ett hemnätverk med en router

June 6

Hur man ställer in ett hemnätverk med en router


Ett nätverk är en grupp av noder (mestadels datorer och skrivare) förbundna med en router och kan dela gemensamma resurser, nämligen en Internet-anslutning, servrar och skrivare. En router är en nätverksenhet som kan överföra data mellan datorer. Routrar kan vara så enkelt som enheten levereras av din Internet Service Provider (ISP) eller så sofistikerat som de komplexa växlar som håller banan löper smidigt och effektivt. Denna artikel kommer att förklara hur du ställer in ett hemnätverk med en router.

Instruktioner

1 Hur man ställer in ett hemnätverk med en router


Placera routern nära där Internetanslutningen kommer in i ditt hem. Fäst sedan modem (DSL eller kabel) till din router med hjälp av en Ethernet RJ-45-kabel. Detta går från RJ-45-uttaget på modemet till WAN-porten på routern.

2 Hur man ställer in ett hemnätverk med en router


Bifoga en dator till en av portarna på routern med en Ethernet RJ-45-kabel (eller genom att ansluta trådlöst). Slå på modemet, routern och datorn, i den ordningen. Detta är också alltid den rätta sekvensen för att driva upp efter ett strömavbrott.

3 Hur man ställer in ett hemnätverk med en router


Konfigurera routern genom att logga in på sin konfigurationssida. Använd någon webbläsarprogram (Internet Explorer, Firefox, Safari eller Netscape) för att konfigurera routern genom att ange webbadressen för routern (som finns i routerns dokumentation) och användarnamn och lösenord för routern (som också finns i dokumentationen).

4 Hur man ställer in ett hemnätverk med en router


Ändra dessa routerns inställningar från standard - router lösenord, trådlösa nätverksnamnet och trådlösa nätverk. Se till att routern är inställd för att fördela IP-nummer, som vanligtvis är standardinställningen. Ge routern och det trådlösa nätverket ett lösenord för att inte tillåta obehöriga användare från att komma åt den. Dessutom ger nätverket ett unikt namn för att skilja den från andra nätverk inom räckhåll. När du har ändrat inställningarna, anslut routern med den uppdaterade informationen (det nya nätverksnamnet och lösenord för trådlösa nätverk).

5 Hur man ställer in ett hemnätverk med en router


Fäst ytterligare dator eller skrivare till nätverket. Dessa kan antingen vara trådbunden, via Ethernet RJ-45-kablar, eller trådlösa klienter genom att använda de trådlösa funktionerna i routern.

Tips

  • gör alltid ditt lösenord en icke-uppenbara.
  • Skydda alltid ditt trådlösa nätverk med hjälp av ett lösenord.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com