Hur man gör en prickade stående i Photoshop

August 5

Hur man gör en prickade stående i Photoshop


The Wall Street Journal och en handfull andra publikationer offentliggör streckade porträtt av bidrags och kolumnister. Denna typ av konstnärlig skildring används på amerikansk pappersvaluta också. Vissa grafiska formgivare gillar att konvertera befintliga bilder till prickade porträtt för projekt, såsom att sätta en väns ansikte på en falsk faktura eller ville affisch. Det finns ett par olika sätt att göra detta med Photoshop.

Prickade via filter

Det enklaste sättet att göra en prickade bild är via Raster filtret. Du kan komma åt detta genom att klicka på menyn "Filter", välja "Pixelate" och sedan "Color halvton." Du kommer att kunna ställa halvtonsvärden för varje färgkanal, men för de flesta fall kommer du ställa dem till 0 för att göra en svart-vit bild. Du kommer att ha kontroller som låter dig ange radie av prickarna i pixlar. För små bilder, är detta en "tillräckligt bra" lösning, men du kan hitta bitmapping verktyg ger dig mer flexibilitet. Du vill förhands filtret och prova olika punktstorlekar som passar dina behov.

Stöppling via Bitmapping Verktyg

Den tekniska termen för streckade porträtt är "halvtoning." Photoshop har två sätt att göra detta. Den som fungerar bäst för halv toning porträtt är att göra dem gråskala (som ersätter gråvärden av samma mättnad och ljushet som ersatt färger) och klicka på "Bild", sedan "Mode" och sedan "Bitmap." På nästa kontrollpanelen, välj "raster" från menyn "Method". Du kommer att kunna justera avståndet mellan punkterna, vinkeln de är dras på och formen av prickar.

advanced Halftoning

Både Raster filtret och Bitmap halvtoning använder samma punkt radie varje gång de används. Detaljerad halvtoning kan behöva ändra storleken på punkter i olika delar av bilden, eller ändra vinkeln för att visa höjdpunkter. Gör detta genom att kopiera bilden på flera lager, där de kommer att överlappa och halvtoning varje skikt med olika inställningar. Gör de största punkterna för den mörkaste mättnad på bottenskiktet, och den lättaste delen med de minsta prickar på det översta lagret. När du har halvtons lagren av någon av metoderna ovan, ställa lagren till 50% opacitet och radera delar av de övre skikten du inte använder. När du är klar trimning oönskade delar av varje skikt, återställa detta lager till 100% opacitet och flytta upp till nästa lager. Du kan tillplattad lagren ner med "Flatten Image" kommando eller "Sammanfoga lager" kommando när du är klar.

Med hjälp av Pointilize Filter

Medan halvtoning är den teknik som används för streckade porträtt, Pointilize filtret (tillgänglig via "Filter", sedan "Pixelate" och sedan "Pointilize") har en liknande effekt; det löper ett filter som delar in bilden i olika celler, och samplar sedan den dominerande färgen i varje cell. Denna teknik kan göra ett bra jobb för att ge en skarpkantat fotografera en mjukare kanter "måleriska" effekt, men du måste hålla cellen små.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com