Så här importerar en WAB-fil till Thunderbird

May 28

Windows XP levereras med ett program som heter Windows Adressbok eller WAB. Om du tidigare har angett kontaktuppgifter i Windows Adressbok men nu använder Mozilla Thunderbird som din e-postklient, kan du överföra dina kontakter från WAB till Thunderbird.

Om du har Microsoft Outlook Express installerat på datorn, överföra dessa kontakter är enkel. Om du inte har Outlook Express installerat tar processen några extra steg, men kräver inte någon exceptionell dator kunniga.

Instruktioner

Thunderbird Import Wizard

1 Kontrollera att se om du har Outlook Express installerat. Om så är fallet, öppna Thunderbird. Om detta är första gången du använder programmet kommer "Import Wizard" öppnas automatiskt. Om du redan har öppnat Thunderbird eller om "Import Wizard" inte öppnas, klicka på menyn "Verktyg" och välj "Import".

2 Välj "adressböcker" och klicka på "Nästa".

3 Välj "Outlook Express" och klicka på "Nästa". Kontakterna kommer att visas som en ny adressbok i Thunderbird. För att se dem, klicka på "Adressbok" i Thunderbird.

Exportfilen från WAB

4 Öppna Windows Adressbok om du inte har Outlook Express installerat. Innan du kan överföra dina kontakter, måste du konvertera din adressbok i en filtyp som Thunderbird kan känna igen.

5 Klicka på "Arkiv" -menyn i Windows Adressbok. Välj "Export" och välj sedan "Annan adressbok."

6 Välj "Textfil" och sedan klicka på "Export". Skriv in det namn du vill spara filen under, klicka sedan på "Bläddra". Välj var du vill spara din adressbok och klicka sedan på "Spara". Klicka på "Nästa".

7 Använd kryssrutorna som visas för att välja den typ av information som du vill exportera och klicka sedan på "Finish."

8 Öppen Thunder. Klicka på menyn "Verktyg" och välj "Import". Välj "adressböcker" och klicka på "Nästa".

9 Välj "Textfil" klicka sedan på "Nästa". I fönstret som öppnas, se till att rullgardinsmenyn bredvid "Filformat" läser antingen "kommaseparerade" eller "Alla filer".

10 Hitta och välj din sparade filen från Windows Adressbok, klicka sedan på "Öppna". Använd kryssrutorna som visas för att välja den typ av information som du vill importera och klicka sedan på "OK". Kontakterna kommer att visas som en ny adressbok i Thunderbird. För att se dem, klicka på "Adressbok" i Thunderbird.

Tips

  • Om du överför kontakter direkt från Windows Adressbok, kan du förlora viss formatering i överföringen.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com