Hur man tar bort BIOS lösenord på en HP 2530p

March 16

En BIOS-lösenord är ett effektivt sätt att skydda din data och integritet. HP 2530p har två olika lösenord - kallas Setup och Drivelock - du kan konfigurera för att förhindra användare från att ändra systeminställningar eller åtkomst till data på hårddisken. Även effektiv för att säkra filer som du kanske inte vill att andra ska se, kan lösenorden också hindra produktiviteten när du behöver snabb tillgång till operativsystemet eller vill göra andra systemförändringar. Därför, om du använder din 2530p bärbar dator, kanske du vill inaktivera eller ta bort lösenorden för att använda datorn mer bekvämt.

Instruktioner

Ta bort BIOS Setup Lösenord

1 Slå på eller starta om HP 2530p notebook. Tryck på "Esc" så fort du ser den första startskärmen för att visa "startmenyn."

2 Tryck på "F10" för att komma in i "BIOS Setup" område av 2530p laptop.

3 Använd piltangenterna på tangentbordet för att navigera till "Säkerhet" och sedan sedan "Ändra lösenord" alternativet. Tryck på "Enter".

4 Ange det nuvarande systemet BIOS-lösenord när du uppmanas att göra det. Tryck på "Enter".

5 Lämna fältet tomt när systemet frågar efter ett nytt lösenord. Tryck på "Enter". Tryck på "Enter" igen, när systemet uppmanar dig att bekräfta det nya lösenordet. Lämnar lösenordsfältet tomt bort installationslösenord BIOS från systemet. När du öppnar systemets BIOS i framtiden, är du inte uppmanas att ange ett lösenord.

6 Tryck på piltangenterna för att navigera till "File" och sedan "Spara ändringar och Avsluta" alternativet. Tryck på "Enter" för att spara inställningarna och starta om datorn.

Ta bort Drivelock-lösenord

7 Slå på HP 2530p laptop. Tryck på "Esc" knappen för att visa "startmenyn."

8 Tryck på "F10" för att visa "BIOS Setup" menyskärmen. Tryck på piltangenterna för att navigera till "Säkerhet" och sedan "Drivelock-lösenord" alternativet. Tryck på "Enter".

9 Använd piltangenterna för att navigera till hårddisken som du vill ta bort Drivelock-skydd. Tryck på "Enter".

10 Navigera till "Inaktivera Protection" och tryck på "Enter".

11 Skriv det aktuella Drivelock-lösenord när du uppmanas och tryck på "Enter".

12 Navigera till "File" och sedan "Spara inställningar och avsluta" alternativet med piltangenterna. Tryck på "Enter" för att starta om 2530p laptop. När datorn har startat, systemet inte längre frågar efter ett lösenord för hårddisken för att komma åt operativsystemet.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com