Hur man gör PowerPoint-presentationer på en Mac

March 4

Hur man gör PowerPoint-presentationer på en Mac


Office för Mac innehåller PowerPoint, och du kan skapa presentationer på samma sätt som du gör på en dator. Mac och PC PowerPoint-filer är tvär kompatibla, så även om du börjar på en plattform, kan du avsluta eller närvarande med den andra. Stegen för att göra en PowerPoint-presentation på en Mac är i grunden densamma, oavsett vilken version av Office du använder. Små variationer i menynamn kan variera beroende på vilken version.

Instruktioner

1 Klicka på ikonen PowerPoint i Dock eller klicka på ikonen Finder och öppna PowerPoint från mappen Program. PowerPoint för Mac öppnar med en presentation Gallery som standard.

2 Bläddra i presentationsmallar i galleriet eller göra något val om du vill ha en tom presentation fil. Om Presentation Gallery öppnade inte, gå till menyn "File" och klicka på "Nytt från mall" eller "Project Gallery."

3 Välj den mall du vill, och klicka på "Välj" eller "Öppna" för att börja bygga din presentation.

4 Välj "Ny bild" knapp i verktygsfältet för att lägga till nya bilder. Klicka på pilen till höger om knappen för att öppna en layout meny. Därifrån väljer bildlayout du vill. Om du inte öppna menyn layout, kommer den nya bilden har samma layout som den bild du senast skapade.

5 Lägga till grafik och text i layouten. Klicka på textrutan eller platshållarbild och antingen typ text eller välj den fil du vill infoga.

6 Ändra teckenfärg, storlek och format med knapparna i verktygsfältet. Gränssnittet liknar andra Office-produkter, som Word, så du kommer förmodligen känna igen de flesta av verktygen.

7 Klicka på Öppna menyn "Arkiv" och välj "Spara som ...." Välj en målmapp i dialogrutan Spara. Välj en filtyp. Den .PPTX formatet är endast kompatibelt med Office 2010, så om du kommer att använda eller presentera på en tidigare version av Office du vill spara filen som ".PPT" istället.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com