Typer av Internet sökmotorer

April 5

Typer av Internet sökmotorer


WebProGuide.com definierar en sökmotor på Internet som en databas över Internet-resurser som människor kan söka igenom. Så är alla sökmotorer samma? Inte alls; finns det några olika strategier som används av olika sökmotorer. Det är viktigt att känna till dessa skillnader, eftersom varje metod kan ge olika resultat.

sökrobotar

Webb-krypande sökmotorer, även kallad "spindlar", utnyttja särskild programmering utformat att indexera webbsidor och skapa databasposter om platserna. Mjukvaran som håller dessa sökmotorer upptäcka nya webbplatser är alltid igång. Enligt Ecommerce.Hostip.info dessa sökmotorer antingen index hela webbsidor, specifika nyckelord eller metataggar. Metataggar är korta beskrivningar eller nyckelord som används för att beskriva webbplatsen. Metataggar är dolda i koden och kan påvisas med de tittar på webbsidan. Sökresultat från denna typ av motor är ofta organiserade av populariteten för varje sökresultat, med de mest populära sidorna förekommer först.

betald integration

Denna typ av sökmotor tillåter människor att betala för platser i sina sökresultat. Enligt RedCarpetWeb.com, erbjuder de flesta sökkataloger betalas integration. Dessa platser brukar också index webbplatser för gratis, men det tar längre tid. En variant av denna sökmotor typ är pay-per-klick. Dessa är faktiskt de annonser som visas runt sökresultaten, men är ofta relaterade till de termer du har sökt efter.

kataloger

En katalog skiljer sig från sökrobotar att de använder människor att indexera webbsidor i stället för program. Webbplats skapare, så kallade webbansvariga, lämna in sina webbadresser, titlar och beskrivningar av platsen för att söka katalogen. En redaktör recensioner sedan inlämnandet och beslutar om eller inte att indexera sidan. Kataloger är ofta utformade för ett ämne; till exempel, kommer ett foto katalog fotografier, medan en medicinsk katalog index webbsidor som hänför sig till medicinska ämnen.

Länk-baserade

En länk-baserad sökmotor använder hyper (länkar) på webbplatser för att hoppa runt till andra webbplatser för indexering. Dessa sökmotorer fortsätter följande länkar och bas sökresultaten på webbplatser med flest länkar som leder till dem. Denna typ av sökmotor fokuserar inte på de sökord, filter eller metataggar andra sökmotorer förlitar sig på, inte heller använda mänskliga redaktörer att indexera dess resultat. Dessa sökmotorer driver företag att skapa strategier specifikt relaterade till webblänkar i syfte att säkerställa bolagets webbplats indexeras bland de första sökresultaten för en viss sökterm.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com