Hur man använder OCR-program på en HP Scanner

April 6

Hur man använder OCR-program på en HP Scanner


OCR eller Optical Character Recognition är ett program som ingår i vissa HP-skannrar. Traditionellt dokument skannas in i en dator sparas som PDF-filer och kan läsas endast på en dator. OCR tillåter en användare att skanna dokument och spara dem till en dator, men också för att kunna redigera dokument. OCR-program ger också användarna möjlighet att söka skannade dokument för vissa nyckelord och fraser. HP har en program-CD för att installera OCR-program på din dator.

Instruktioner

1 Se till att du har installerat Readiris Pro OCR-programmet på den dator som är ansluten till HP-skannern. Om du inte har installerat programvaran genom att sätta i datorns CD märkt "Readiris Pro" som medföljde skannern. Följ instruktionerna på skärmen för att installera OCR-programmet.

2 Hitta ikonen OCR på datorns skrivbord. Om du inte kan hitta den på skrivbordet, klicka på "Start" och sedan "Alla program" och hitta den mapp som heter "Readiris Pro." Klicka på ikonen OCR för att starta programmet.

3 Placera dokumentet som ska skannas antingen i skannerns dokumentmatare eller på skannerglaset. Vänta på Readiris välkomstskärmen för att komma upp på datorskärmen.

4 Klicka på ikonen i Readiris välkomstskärmen märkt "Scanning" och klicka sedan på "Scan" från rullgardinsmenyn. Skannern skannar dokumentet och skicka en kopia av skanningen till skrivbordet Readiris.

5 Spara den skannade dokument när du har redigerat den. Klicka på "Identifiera och Spara" ikonen till vänster om dokumentet, klicka sedan på det program som du vill spara ditt program. När du har sparat dokumentet till det här programmet kan du öppna det skannade dokumentet och börja redigera den ytterligare.

Tips

  • HP varnar att programvaran Readiris inte kommer att arbeta med "mycket stiliserade" text, såsom utsmyckade kursiv.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com