Lägga till en serie till ett diagram i Excel

April 3

Många av de olika diagramtyper i Microsoft Excel 2010 ordna data enligt deras serie. Varje serie är helt enkelt en uppsättning data under samma rubrik, eller bara i samma kolumn i den ursprungliga uppsättningen av data i kalkylbladet. Medan Excel-diagram uppdateras automatiskt om du ändrar data i någon av serierna i diagrammet, om du vill lägga till en ny serie av data till diagram du kommer att behöva tala om diagrammet var du ska leta för att hitta de nya uppgifterna.

Instruktioner

1 Öppna Microsoft Excel 2010-kalkylblad där diagrammet och data finns.

2 Högerklicka på en kolumnbokstav, eller radnumret om dina data är i linje horisontellt, som innehåller några av dina sjökortsdata. Välj "Infoga" från popupmenyn för att skapa en tom kolumn eller rad i mitten av dina data.

3 Skriv in namnet på den nya dataserier i den första cellen i den nya kolumnen eller raden. Om resten av dina data inte har rubriker, inte gör det. Ange sedan alla uppgifter för denna nya serie i kolonnen eller raden.

4 Klicka var som helst på diagrammet för att aktivera det. Klicka på "Design" -fliken längst upp på skärmen, klicka sedan på "Välj Data" -knappen på vänster sida av bandet. Välj datakälla fönster visas.

5 Klicka på "Lägg till" under "Legend inresor" på vänster sida i fönstret. Placera markören i "serien Namn" -fältet och klicka sedan på rubriken för nya dataserien. Om du inte har en rubrik, bara lämna den här rutan tom. Placera markören i "serie Values" rutan och tryck på " Backspace "för att radera vad som finns i det. klicka sedan på den första cellen som innehåller nya dataserier och dra musen ner till den sista cellen innan du släpper musknappen.

6 Klicka på "OK" för att stänga Redigera serien fönstret, och klicka på den igen för att stänga Välj datakälla fönster. Din nya serien kommer att visas på diagrammet.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com