Hur man ställer in en server för Mac

November 3

Att sätta upp en server för en Apple Macintosh-system på kontoret eller hemma är inte så komplicerat. Det är en bra idé också, speciellt när du kör flera Mac-datorer i samma nätverk, eftersom du kan använda det både som en central lagringsplats för information och för att säkerhetskopiera material. Du kan använda nästan alla Mac som en server, även om typ tornet, såsom en Mac Pro, kommer att ge dig större möjligheter.

Instruktioner

1 Installera hårddiskar i servern Mac. Mac Pros har fyra hårddiskfack, så att du kan ställa in en mängd olika kombinationer. För att använda den som både en dataserver och en backupserver, installera två oberoende hårddiskar och två RAID (Redundant Array of Independent Disks) hårddiskar. De separata hårddiskar kommer att användas för central datalagring - saker som fotosamlingar - medan RAID-enheterna kommer att backa upp systemet.

2 Installera RAID-kort i Mac Pro. Detta kommer att möjliggöra två av hårddiskarna att spegla varandra, vilket skapar redundans i säkerhetskopiering av data. Allt lagras på en av hårddiskarna också kommer att lagras på den andra, så om man misslyckas eller utvecklar ett fel, kommer den andra att hålla din data säker.

3 Konfigurera nätverket. Mac-datorer har oftast Airport Extreme (bara Airport på äldre Mac) kort i dem redan. Mac Pros erbjuda det som ett alternativ under inköp, men du kan lägga till ett senare också. Du behöver en trådlös router. Apples Airport fungerar bäst, men du kan använda billigare modeller, såsom de som gjorts av Belkin. Vissa routrar inte fungerar så bra med Mac, som Linksys och Netgear. Om du har en av dessa redan, prova, men om du inte gå med en flygplats eller Belkin.

4 Installera Mac OS X Server på Mac Pro. En gång installerat, kan du ställa in användargrupper, bestämma om tillträde och skapa själva servern med hjälp av de två oberoende hårddiskar. Du kan lägga till nya Mac som du skaffa dem och ge dem tillgång till de centrala uppgifterna i servern.

5 Använd Time Machine som din backup programvara för servern. Time Machine började sjöfarten med Mac OS X 10.5 Leopard, och fortsätter att levereras med Mac OS X 10.6 Snow Leopard. Det är en mycket grundläggande backup-program som aktiveras när du berättar det till och bara tillbaka upp vad som är nytt i systemet. Du kan ställa upp för olika tider på varje Mac, så att de inte är i konflikt.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com