Hur att kringgå BIOS lösenord på en HP 6715b

September 29

När du har ett seriöst arbete eller spela för att göra på din dator, är det sista som du vill låsas ut ur maskinen. Ändå är det precis vad som kan hända om du ställer in ett lösenord i moderkortets BIOS programvara och skriver fel eller glömma det. Men, genom att tillfälligt ta ut batteriet som lagrar BIOS-lösenord, kan du rensa lösenordet från din HP Compaq 6715b laptop och fortsätta att använda datorn.

Instruktioner

1 Stäng 6715b ner och stäng bildskärmen. Koppla ur laddaren och alla externa enheter, stänga av maskinen och ta bort huvudbatteriet.

2 Lossa Phillips-skruven som håller plastkåpan till mitten av datorn. Lyft bort panelen från datorn. Under denna avdelning är det trådlösa kortet och minne för 6715b. Du bör även se en Phillips-skruv.

3 Lossa Phillips-skruven i facket. Skruven är fångenskap och förblir inuti datorn. Också lossa de två stjärnskruvarna som ligger till höger om facket och i ryggen vänstra hörnet av 6715b, med den tomma batterifacket vänd bort från dig.

4 Vänd 6715b och öppna skärmen. Leta upp de fyra svarta flikarna mellan tangenterna längs den översta raden på tangentbordet, och skjut varje flik mot handledsstödet i datorn. Lyft tangentbordet ur sitt fack och placera den med framsidan nedåt på handledsstödet. Du bör nu kunna se silver runda batteri som behåller BIOS-lösenord för 6715b.

5 Placera ett finger och tummen på motsatta sidor av batteriet och vicka försiktigt för att lyfta ut batteriet ur hållaren. Om det behövs, bända ut batteriet hjälp av ett verktyg som inte leder elektricitet.

6 Anslut kartläggning kabeln och slå på 6715b på. Datorn inte ett lösenord. Slå på den igen av.

7 Byt ut runda batteri och sätta tillbaka tangentbordet på brickan. Skjut de fyra svarta flikarna framåt.

8 Stäng skärmen och vrid 6715b över. Dra åt de tre Phillips-huvud tangentbordsskruvarna.

9 Byt och säkra panelen för minnesmodulen och trådlösa kortfacket.

Tips

  • Batteriet som lagrar BIOS-lösenord för HP Compaq 6715 lagrar även inställningar realtidsklockan. Efter att ha slagit på datorn igen, måste du ange datum och tid.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com