Hur man avgör en saknas codec

February 25

Hur man avgör en saknas codec


Om du har köpt och laddat ner låtar och videoklipp till din dator, bara för att upptäcka att de inte kommer att spela, kan problemet vara en saknad codec. En codec är ett program som komprimerar och packar multimedia. Hundratals codecs utvecklas och släpptes av olika mjukvaruföretag, och Microsofts Windows Media Player innehåller många av de mest populära codecs. Men om du går för att spela en multimedia-fil som WMP inte lätt har en codec, du kan bestämma och ladda ner filer som saknas.

Instruktioner

1 Kontrollera att datorn har en stabil anslutning till Internet.

2 Dubbelklicka på ljud- eller videofilen för att öppna den i WMP att replikera den saknade codec felmeddelande. Vänta tills popup-rutan för att öppna.

3 Klicka på "Web Hjälp" -knappen i rutan och vänta på WMP att ansluta till Internet-servrar för att hitta information om den saknade codec.

4 Leta efter en "Hjälp" ämne i rutan efter att ha klickat på knappen, och det kommer att visa en länk till "WMPlugins.com" hemsida.

5 Navigera till WMPlugins.com webbplats via länkarna. Hitta den saknade codec på webbsidan och följ instruktionerna för att ladda ner och installera den.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com