Hur man startar DOS med hjälp av en USB

August 3

Hur man startar DOS med hjälp av en USB


När du installerar Windows operativsystem på en dator, många gånger ett visst format av flyttbara media, som kallas en startdiskett krävs. Boot diskar används för att börja köra grundläggande verktyg på en dator när det är avsaknaden av ett befintligt operativsystem, eller om den befintliga sperating systemet är icke-funktionell. Dessa grundläggande verktyg hjälpa till att ställa upp nödvändiga filer för att köra en installation av ett operativsystem. Med införandet av Netbook-datorer, med hjälp av en startdiskett från en USB-enhet har blivit mer utbredd, eftersom dessa datorer saknar både en optisk enhet samt en diskettenhet.

Instruktioner

1 Navigera till startinställningsmenyn på BIOS-inställningar genom att trycka på piltangenterna för att navigera mellan menyerna. Tryck på "Enter" för att välja den första ordningens startenhet och kontrollera om en USB-mediekapacitet anges i alternativ Boot Setup. Om alternativet är tillgängligt, väljer det och trycka på "Enter" för att bekräfta dina inställningar. Detta säkerställer att datorn först kommer att kontrollera om en startbar USB-enhet är tillgänglig för att starta DOS Boot Utility innan kontroll av andra enheter, t.ex. hårddisken eller en optisk enhet.

2 Avsluta Setup Utility och tryck på "Spara ändringar" innan du stänger av datorn.

3 Koppla in din DOS startbar USB-enhet till datorn innan du trycker på strömbrytaren på datorn för att starta. När du startar datorn, kommer systemet att kontrollera inkopplad i enheten och köra startinställnings verktyg för att starta DOS.

Tips

  • För att kontrollera att datorns moderkort och BIOS-system kan stödja USB uppstart kapacitet, antingen kontakta ditt moderkort manual eller öppna Setup Utility när datorn startas. Tryck på den angivna nyckeln när datorn laddar upp BIOS informationen. Typiskt, Inställningar Tillgången nycklar är antingen F1 eller F2. Rätt nyckel visas alltid en kort tid som datorn startas, formulerade något i stil med "Tryck på F2 för att starta Setup".

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com