Hur man öppnar ett nytt fönster med ett ankare i Javascript

July 22

HTML ankare taggar, även känd som länkar, kan göra mycket mer än att bara skicka webbläsare till nya webbsidor när användare klickar på länkarna. Varje ankare har ett attribut "href". En webbutvecklare sätter oftast att attributets värde till en URL. HTML kan du också ställa in ett href värde till namnet på en JavaScript-funktion. Du kan sedan använda denna funktion för att öppna ett nytt fönster när användarna klickar på ankaret.

Instruktioner

1 Öppna en av dina HTML-dokument med hjälp av en HTML-redigerare eller en ordbehandlare.

2 Lägg den här koden till dokumentets avsnittet "kropp":

<a href="javascript: newWindow('http://www.whitehouse.gov')">

Klicka för att öppna ett nytt fönster

</a>

Detta skapar ett ankare. Detta ankare är href punkter värde till en JavaScript-funktion som heter "newWindow." I detta exempel, är koden passerar URL som heter "<http://www.whitehouse.gov>" till funktionen. Ändra det till alla webbadresser du vill.

3 Klistra in följande JavaScript-kod i dokumentets avsnittet "huvud":

<Script type = "text / javascript" language = "JavaScript">

Funktionen newWindow (URL) {

Var windowParms = " 'width = 600, height = 400, plats = 1, menyrad = 1, rullningslister = 1, status = 1, verktygsfält = 1, skalbart = 1'";

window.open (URL "window1", windowParms);

}

</ Script>

Ankaret passerar URL till denna funktion och sedan utför "window.open" funktion som öppnar ett nytt fönster. Den "window.open" -funktionen accepterar en parameterlista. Den "windowParms" variabel anser att listan över parametrar. Genom att ändra värden i den här listan, avgöra hur det nya fönstret ser ut. Ställ in fönstrets bredd och höjd i pixlar genom att ändra värdena för bredd och höjd. Värden för de andra egenskaperna avgöra om en viss verktygsfältet visas på det nya fönstret. Möjliga värden är "1" och "0" I detta exempel kommer en adressfältet visas på det nya fönstret eftersom värdet för platsen är "1" Värdet "1" betyder "visa detta verktygsfält." Värdet "0" betyder "inte visar detta verktygsfält."

4 Spara HTML-dokument och visa den i en webbläsare. Klicka ankaret för att öppna ett nytt fönster.

Tips

  • Om du bara vill öppna en ny fullstor fönster som ser ut som den nuvarande, lägga till detta uttalande innan funktionens "window.open" uttalande: windowParms = "". Detta ställer in värdet för windowParms null.
  • Kom ihåg att användare med popup-blockerare aktiverade inte kommer att kunna se popup-fönster.
  • .

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com