Så här uppgraderar en Pentium 3 processor till en Pentium 4 CPU

June 21

Så här uppgraderar en Pentium 3 processor till en Pentium 4 CPU


Datortekniken utvecklas snabbt, och lägsta systemkraven har avancerat till en punkt där Intel Pentium 3 processorer alltmer betraktas som reliker. Byta Pentium 3 för en Pentium 4 kan vara svårt och tidskrävande, men det kan göras genom att följa dessa steg.

Instruktioner

Ta bort en Pentium 3 processor

1 Stäng av datorn och koppla bort alla kablar som leder in i enheten. Sedan lägger PC tornet på en fast, plan yta med luckan uppåt.

2 Öppna PC tornet och koppla bort alla kablar som leder in i moderkortet, inklusive SATA-hårddiskar och IDE kablar (kablarna som leder från din CD / DVD-spelare). Om ditt torn är liten, ta bort pinnar RAM från moderkortet också.

3 Ta bort processorns kylfläns. Oavsett om det är en fläkt, kylfläns eller en kombination, kan den tas bort genom att dra de fyra stabiliserings stift från varje hörn. Lyft försiktigt kylflänsen och ta bort den.

4 Ta bort moderkortet genom att lossa skruvarna. De flesta moderkort har 8 till 12 skruvarna som håller den på plats.

5 Ta bort processorn genom att öppna skyddande sköld och försiktigt lyfta processorn rakt uppåt. Upphäva den processor med botten uppåt.

Installera en Pentium 4-processor

6 Placera den nya Pentium 4-kompatibel moderkort i datorn torn och fäst det med skruvarna från den gamla moderkortet.

7 Vila Pentium 4-processor inuti CPU konsolen (det stora torget) så fördjupningarna radas upp med nedskärningar på konsolen väggen. Skjut inte processorn i fästet, men långsamt släppa det rakt ner. Detta är att se till att du inte skadar processorn. Väl på plats, stäng skyddsplåten / dörr.

8 Fäst processorns kylfläns genom att ansluta de fyra stödstiften till samma hål som höll den gamla kylflänsen. Om kylfläns innehåller en fläkt som behöver drivas, se till att du placerar kylflänsen på plats så att strömkabeln når motsvarande moderkort socket.

9 Anslut kablarna till det nya moderkortet. Beroende på utformningen av den nya styrelsen, kan det ta ett par minuter som du försöker att lokalisera alla anslutnings slots de.

10 Stäng tornet och anslut strömkabeln och sladdar.

Tips

  • Om ditt moderkort stödjer både Pentium 3 och Pentium 4-processorer, helt enkelt byta en processor för den andra.
  • Försök inte denna procedur medan datorn är ansluten till en strömkälla.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com