Hur man gör en genväg för att stänga av datorn i Vista

December 14

Hur man gör en genväg för att stänga av datorn i Vista


Operativsystemet Windows Vista innehåller några Start-menyn ändras från föregående XP version, inklusive datorn avstängning och starta kommandon. Det är lite svårare att navigera till antingen stänga av eller starta kommando för nybörjare Vista-användare, därför är det klokt att skapa en genväg på skrivbordet som du kan dubbelklicka och datorn stängs av eller starta om.

Instruktioner

1 Högerklicka på ett tomt utrymme på skrivbordet, välj "Nytt" och klicka på "genväg".

2 Skriv "Shutdown.exe / s / t 01" (typ "Shutdown.exe / r / t 01" i stället om du vill skapa en omstart ikon) i "Ange platsen för objektet" rutan. Klicka på "Nästa".

3 Typ "Shutdown" (eller något annat namn du vill tilldela genvägen) i "Ange ett namn för den här genvägen" fältet och klicka på "Finish."

4 Högerklicka på den nya genvägen och välj "Egenskaper", klicka "Ändra ikon" -knappen, typ "% Systemroot% \ system32 \ imageres.dll" i "Leta efter ikoner i den här filen" fältet och tryck på "Enter". Klicka på den bild som du vill ställa in efter ikonen från "Välj en ikon från listan" och klicka på "OK".

Tips

  • "01" i "t 01" som beskrivs i processen står för antal sekunder som förflyter mellan du dubbelklicka på ikonen avstängning och den faktiska avstängningen. Du kan ändra detta värde som behövs för att se till att du kan spara ditt arbete innan datorn släcks. Om du inte anger tiden efter "t" då datorn stängs av i 30 sekunder som standard.
  • En gång började avslutningsprocessen är svår att stoppa. Du kan dock skapa en annan genväg med "Shutdown.exe / a / t 01" som den plats där "a" står för "Abort". Du kan dubbelklicka på genvägen för att avbryta avstängning eller starta sekvens.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com