Hur man upptäcker Användar agenter och Redirecting

February 19

Hur man upptäcker Användar agenter och Redirecting


Utforma din webbplats på ett sådant sätt att det är finjusteras för särskilda webbläsare kräver separata sidor som skapats på webbplatsen, företrädesvis i olika kataloger. Varje webbläsare skickar en textrad till servern, meddelar vilken typ av webbläsare är. Genom att använda JavaScript i huvudet av en huvud HTML "målsidan" denna användaragentinformation kan "fastna" och sedan ett beslut baserat på den fångade informationen. Omdirigera till separata sidor kan sedan ingå i "om" uttalande av JavaScript-kod.

Instruktioner

1 Logga in på ditt webbhotell server och öppna din värd grafiska webbplats hanteringsverktyg. Detta kommer att ligga i din CPanel, vDesk eller Plesk webbplats gränssnitt. Gränssnittet beror på vilken webbleverantör har valt att använda. Filen eller byggledning verktyg måste användas för att göra ändringar i katalogstrukturen, hämta HTML-sidor för redigering, och sedan ladda upp de ändrade sidorna i din webbplats katalog.

2 Skapa tre separata kataloger inom din huvudsakliga webbplats katalog, som är den översta katalogen som innehåller "index.html" fil. De tre kataloger bör namnges: "det vill säga" för Internet Explorer, "mozilla" för Firefox och relaterade webbläsare, och "default" som alla andra webbläsare kan sändas.

3 Skriv "index.html" filer i din textredigerare som vanligt, och placera en index.html fil i vart och ett av de nya webbläsarspecifika kataloger och en i "default" katalogen. Dessa kommer att vara de viktigaste sidorna för särskilda webbläsare efter att ha omdirigerats av JavaScript-kod.

4 Öppna huvud "index.html" fil i den översta (huvud) katalog på webbplatsen, läsa in den i din textredigerare. Detta index filen kommer att vara din "landningssida" där beslut fattas vad man ska göra beroende på vilken typ av webbläsare som besöker webbplatsen.

5 Lägg till följande JavaScript-kod mellan <head> och </ head> taggarna på toppen av huvud index.html sidan. Varje gång du ser en "NL", det innebär att lägga vad som följer på en ny rad. Ta inte med "NL" separator på din sida. "NL" <script type = "text / javascript"> "NL" if (navigator.UserAgent.indexOf (MSIE) = -1!) { "NL" window.location = "http: //www.yourwebsitehere. com / se / index.html "NL"} ElseIf (navigator.UserAgent.indexOf (Firefox)! = -1) { "NL" window.location = "http://www.yourwebsitehere.com/mozilla/index .html "" NL "} else {" NL "window.location =" http://www.yourwebsitehere.com/default/index.html "" NL "}" NL "</ script>. Byt varje instans av" yourwebsitehere.com "med adressen till din webbplats.

6 Spara index.html målsidan till toppen (huvud) katalog på din webbplats. Testa målsidan genom att besöka den med Internet Explorer, Firefox, och någon annan webbläsare. Om JavaScript angavs utan tryckfel, kommer du att märka att varje webbläsare kommer till sidan är avsedd för det. annat än Internet Explorer eller Firefox något kommer att anlända i "default" mappen och att standard index.html sidan kommer att laddas.

Tips

  • Index.html sida som finns i den översta nivån katalog på din webbplats kommer att fungera endast som en målsida för webbläsare. Med JavaScript i huvudet på sidan, kommer ingenting under den visas i webbläsaren. Denna typ av omdirigering är nästan omedelbar och kommer inte att uppmärksammas av användarna.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com