Laptop kameraproblem

February 21

Laptop kameraproblem


Ett ökande antal bärbara datorer kommer nu med inbyggda kameror, och de tjänar samma syfte som add-on webbkameror som är anslutna till datorn. Medan de flesta av dessa bärbara kameror fungerar sömlöst, finns det tillfällen när de inte erkänns av den bärbara system.

frågor

De flesta användare klagar sina bärbara kameror fungerar inte när de slår på enheten för aktiviteter såsom videosamtal, webbkamera streaming och fånga bilder och videoklipp på datorn. En majoritet av dessa klagomål kommer från användare som kör sina bärbara datorer på Windows Vista, medan en betydande andel tiden är från dem som använder Windows XP.

orsaker

Det finns två huvudsakliga skäl till varför en webbkamera inte kan fungera och ibland vänster oredovisade av operativsystemet. En är när webbkameran föraren behöver uppgraderas, medan den andra anledningen är att Vista inte känner igen webbkameror även om de är en inbyggd funktion på den bärbara datorn. Laptop kamera problem uppstår på olika bärbara märken såsom HP Pavilion och Toshiba Satellite. Roten till problemet uppstår dock oavsett laptop typ och märke, men med oförmåga Vista att erkänna installations förare av den bärbara datorns tillbehör automatiskt, en av operativsystemets konstruktionsfel.

Reparera

Till att börja reparera en bärbar kamera, förarna bör först ses över, kontrollera om nyare drivrutiner för den specifika webbkameran på tillverkarens webbplats. Om det finns nya uppgraderingar, har dem hämtat och installerat för att njuta av att använda webbkameran. För problem med Windows Vista, bör den inbyggda kamerans drivrutiner manuellt installeras så att de känns igen av operativsystemet.

Underhåll

För att bibehålla webbkameran kompatibilitet på Vista, är det rekommenderat att söka efter regelbundna drivrutinsuppdateringar från laptop tillverkare eller varumärke som producerade webbkameran. Genom regelbundna uppgraderingar kan användarna fortsätta att njuta av webbkamera funktioner utan inblandning som enhetens drivrutiner är rätt igen av systemet.

tips

Om den bärbara datorn inte är inbyggda och är ansluten till USB-porten, se till att när förarna hämtas bör alla andra USB-enheter vara frånkopplad innan ominstallation sker. Detta gör att systemet för att uppdatera och börja på nytt, och då den kan känna igen webbkameran när den är ansluten och blir tillgänglig för användning. Om de andra enheterna ansluts, skulle systemet inte igen föraren omedelbart och ändringarna skulle inte träda i kraft även om webbkameran är redan ansluten.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com