Ta bort en Flash-kort partition

January 19

Ta bort en Flash-kort partition


Flash-kort är minnesenheter som används i olika handhållna enheter såsom kameror och telefoner för att lagra och överföra stora mängder data i ett litet utrymme. Ungefär som hårddisken på datorn, kan ett flashkort delas upp i flera partitioner som lagrar data i olika områden på kortet. Om du inte längre behöver extra partitioner på en flash-kort, kan du ta bort befintliga partitioner med hjälp av verktyget Diskhantering som medföljer din dators operativsystem.

Instruktioner

1 Ta bort en Flash-kort partition

Kontrollera portar på framsidan och baksidan av datorn för att avgöra om det redan har en inbyggd kortavläsningsenheten. Ta ut flash-kort från din handdator och sätt in det i rätt kortplats på datorn. Om datorn inte har en intern kortläsare, köpa en enhet externt kort läsning, ansluta kortläsaren till en ledig USB-port på datorn, och sedan in flashkortet i kortläsaren (se Ytterligare resurser).

2 Ta bort en Flash-kort partition


Stäng fönstret som kommer att dyka upp som frågar vilka åtgärder du vill ta med den nya enheten och inte väljer något av alternativen som visas. Klicka på "Start" knappen längst ned till vänster på datorns skrivbord. Rulla upp via Start-menyn och klicka på "Kontrollpanelen".

3 Ta bort en Flash-kort partition


Leta reda på ikonen mitt i hjulet med blå markeringar märkta som "Administrationsverktyg" och klicka på den. Rulla nedåt i listan med ikoner som kommer att visas i fönstret och dubbelklicka på ikonen som heter "Datorhantering." Vänta ett nytt fönster visas som frågar om du vill fortsätta och klicka på knappen "Fortsätt".

4 Ta bort en Flash-kort partition


Leta reda på "Storage" rubrik ligger på vänster sida i det nya fönstret som dyker upp. Klicka på rubriken för att få upp en ny meny. Klicka på "Diskhantering" för att ta fram en lista över alla enheter som är anslutna till datorn i mittpanelen i fönstret.

5 Leta upp posten för din flashkort i listan över anslutna enheter och högerklicka på den. Rulla nedåt i menyn som dyker upp och välj "Ta bort partition" alternativet. Klicka på "Start" för att ta bort partitionen.

Tips

  • Du måste vara inloggad i datorn som administratör eller du kommer inte att kunna få tillgång till Datorhantering menyn.
  • Radera en partition kommer att helt och permanent radera alla data som lagrats på den partitionen så se till att säkerhetskopiera alla filer till en annan plats innan du tar bort partitionen från flash-kort.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com