Hur man kontrollera om du har en dålig Laptop Display

November 18

När en bärbar display börjar verka konstigt, är din första antagandet antagligen att skärmen är trasig. Det kan vara fallet, men det kanske inte är den skärm som är trasig. I själva verket kan det inte vara ett hårdvaruproblem alls.

Instruktioner

1 Identifiera symptomen. Noggrant undersöka när, var och hur de uppstår. Försök att reparera skärmen kan vara ett slöseri med tid och pengar om problemet inte har korrekt identifierade. Om problemet orsakas av mjukvara, kan en enkel omstart av systemet gör det gå undan. Se till att problemet är återkommande innan man antar att det behöver åtgärdas.

2 Testa symptomen under olika förhållanden för att se om de är förenliga. Exempelvis skulle en bärbar dator display som blir svart helt enkelt stänga av på grund av att de energisparinställningar. Visuella artefakter, kan felaktig dimensionering och flimmer tillskrivas en dålig bildskärmsdrivrutin. Några saker att prova startar i felsäkert läge (tryck F8 vid systemstart), uppdatera drivrutinerna och fysiskt justera skärmen.

3 Kontrollera om fysiska skador. Om skärmen är sprucken eller visar tecken på skador, är det ganska säkert att säga att det är orsaken. Nästa steg är att ta reda på om att ersätta skärmen kommer att fixa det, eller är problemet djupare än så. En dålig inverter kan orsaka symptom som liknar en trasig skärm. Det enda sättet att berätta är att ersätta antingen en och se om problemet är löst.

4 Haka den bärbara datorn till en extern bildskärm. Detta är ett sätt att kontrollera om problemet är maskin- eller programvara relaterad. Displayen kommer vanligtvis att visas på den andra bildskärmen utan någon ytterligare konfiguration. Om den inte gör det, måste du ta reda på om grafikdrivrutinerna har denna förmåga. Funktionen för att leta efter är "kloning" eller "dual display" egenskaper.

5 Byt ut grafikprocessorer (GPU). Bärbara datorer som tillverkats under det senaste året eller två görs med desktop-storlek GPU som kan bytas ut eller uppgraderas. Tyvärr, i äldre bärbara datorer detta är omöjligt eftersom grafikkortet är smält till moderkortet och kan inte bytas ut. I detta fall, kan du kanske hitta en begagnad ersättare från ett online-handlare eller auktion.

Tips

  • Att försöka reparera en skärm själv kommer garantin ogiltig, så kanske du vill låta en dator tech hantera den faktiska reparationer.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com