Hur man skapar en Flash-webbplats bildspel

December 6

Hur man skapar en Flash-webbplats bildspel


Fastställande av bästa sättet att visa dina bilder på nätet är ofta utmanande. Borta är de dagar då bilderna placerades på webbsidor i en statisk tabell; människor förväntar sig mer interaktivitet nu. Ett bildspel kan vara ett underhållande, interaktivt sätt att visa dina bilder på webben. Oavsett om du visar upp objekt att sälja, visa din professionella portfölj eller dela personliga bilder, ger Adobe Flash flexibilitet och kraft för att skapa en interaktiv bildspel som snabbt kan införlivas i din hemsida.

Instruktioner

Skapa bildspel

1 Öppna ett nytt exponerar dokumentet och ställa duken till önskad storlek för bildspelet. Klicka på \ "Size \" i fönstret Egenskaper. Ange de nya måtten i rutorna Bredd och Höjd.

2 Skapa tre skikt. Välj "Infoga \" \ "Tidslinje \" och \ "Layer" för alla tre. Namnge det översta lagret "Åtgärder", det andra skiktet "Controls" och det tredje skiktet "bilder."

3 Placera den första bilden. Välj "Arkiv \" \ "Import \" och \ "Importera till bibliotek." Välj sedan de andra bilderna för bildspelet. Markera den första bildrutan på "Bild" skikt. Välj "Fönster \" och \ "Library" för att öppna biblioteket fönstret. Välj den första bilden och dra den på scenen. Om bilden behöver ändras, justera höjden (H) och bredd (W) i "Properties" fönstret. Dra sedan bilden till rätt position.

4 Sätt i ett nytt \ "keyframe \" för varje bild i bildspelet. Klicka på nästa ram i bildlagret och välj "Infoga \" \ "Tidslinje \" och \ "Keyframe." En ny keyframe med den första bilden visas. Markera bilden och klicka på "Swap" i fönstret Egenskaper. Välj sedan nästa bild för bildspelet. Upprepa detta steg tills alla bilder är korrekt placerade.

5 Skapa kontroller. Markera den första bildrutan på "Controls" skikt. Placera eller rita nästa och föregående knapparna. Att skapa enkla triangel knappar, välj "Polystar Tool." Klicka på "Alternativ" i fönstret Egenskaper och ändra antalet sidor 3. Rita de två trianglar som önskas.

6 Konvertera knapparna till symboler. Välj nästa knapp som du vill använda. Välj "Ändra \" och \ "Konvertera till Symbol". Välj "Button" som typ och namnge knappen "next_btn." I fönstret Egenskaper ändra exempel namn till "next_btn" liksom. Upprepa processen från föregående knapp, ändra namn och exempel namn till "prev_btn." Se till att kontroller lagret är samma längd som "Bilder" skikt. Om så inte är fallet väljer den sista bildrutan i lagret välj sedan "Infoga \" \ "Tidslinje \" och \ "Frame".

7 Lägga till åtgärder. Bildspelet behöver lite kod för att stoppa filmen från att automatiskt spela och ge knapparna funktionalitet. Markera den första bildrutan på Åtgärder lagret. Lägg till följande kod:
\ "// Stoppar filmen från att spela ramarna automatiskt.
sluta()

// När användaren klickar på next_btn kommer nästa ram visas.
next_btn.onRelease = function () {
if (_root._currentframe == 5) {
gotoAndStop (1)
}
annan{
nextframe ()

}}

// När användaren klickar på prev_btn kommer den tidigare ramen visas.
prev_btn.onRelease = function () {
if (_root._currentframe == 1) {
gotoAndStop (5)
}
annan{
prevFrame ()

}} \ "

Lägg till webbplats

8 Publicera spelet. Välj \ "File \" och \ "Publiceringsinställningar ... \". På fliken Format, se till att \ "Flash \" och \ "HTML \" typer väljs. Tryck \ "Publicera \" för att skapa en SWF-fil, JavaScript (JS) filen och HTML-filen.

9 Lägg till webbplatsen. Öppna HTML-filen i en webbredaktör, som Dreamweaver eller en textredigerare. Välj och kopiera koden från <head> till </ body>, inklusive <head> och <body>. Klistra in den i HTML för din webbsida där du vill att bildspelet ska visas.

10 Använd en FTP-klient som Filezilla att ladda upp HTML-kod, JavaScript-fil, och SWF-filen till din webbplats. Se till HTML-koden fortfarande speglar placeringen av dessa filer. Observera att om du placerat någon av filerna i olika mappar, kan du behöva ändra HTML-koden och ladda upp den igen.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com