Vad är AMD-processorer?

December 19

Bortsett från Intel Corp, producerar inget företag och säljer fler processorer - eller är mer framträdande inom halvledarindustrin - än Advanced Micro Devices. Mer känd under förkortningen AMD, är det huvudkontor i Sunnydale, Kalifornien. Även om företaget tillverkar andra produkter såsom grafikprocessorer och moderkort chipset, AMD-processorer fortfarande sin mest populära export.

Historia

Grundades 1969 av en grupp före detta chefer från halvledarföretag Fairchild Semiconductor, AMD började som en producent av logiska och RAM-minneskretsar. Sedan 1982, som undertecknades ett avtal mellan Intel som en sekundär källa för produktion och leverans av 8086 och 8088, processorer mest känd för sin ansökan på de första persondatorer från International Business Machines. Som IBM PC blev standard för datortillverkning i the1980s, AMD blev en av de främsta processorföretag, vilket chips baserade på Intels x86 instruktionsuppsättning arkitektur.

aktuella Brands

Vid tidpunkten för offentliggörandet, erbjuder AMD ett brett utbud av processor varumärken. Athlon - infördes 1999 som en sjunde generations x86-processor - är det mest populära märket. När företagets flaggskepp varumärke, har det sedan förpassats till mid-range status av Phenom, som debuterade 2007. I andra änden av spektrumet är low-end Sempron. Turion fungerar som AMD: s strömsnåla, energieffektiv processor. Alla ovan nämnda varumärken finns tillgängliga för stationära och bärbara datorer, med undantag för Turion som är bara för den senare. Opteron är AMD: s servrar och arbetsstationer processor varumärke.

Design

De flesta AMD stationära och bärbara processorer är enkel- eller dual-core chips. Detta innebär att de har en behandlingsenhet eller två behandlingsenhet. Ju fler kärnor en processor har, desto större processorkraft den genererar. Vissa Phenom och Athlon processorer har tre, fyra eller sex kärnor, och Sempron är begränsad till en enda kärna. Opteron är i allmänhet AMDs kraftfullaste varumärke, med vissa poster som erbjuder åtta eller till och med 12 kärnor.

teknik

De nuvarande AMD-processorer är 64-bitars processorer; de använder en 64-bitars instruktionsuppsättning för boende av den absolut maximala datastorlek. Varje processor har AMD Virtualization Technology, som är bolagets märkesvaror version att tillåta flera operativsystem att dela processorns kapacitet. Andra populära tekniker inkluderar Cool'n'Quiet för energieffektivitet samtidigt som optimal prestanda och 3DNow! för AMD-processorer "lämnandet av grafik-baserade applikationer.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com