Ta bort envisa program

June 26

Ta bort envisa program


Det är viktigt att veta hur man helt ta bort program. Vare sig du är ute efter att frigöra mer minne på hårddisken, avinstallera rättegång kopior av programvara, eller eliminera eventuellt skadliga program, ta bort programvara är en integrerad del av beräkningsprocessen. Medan många program inkluderar en avinstallera fil att hjälpa till med detta förfarande är det bra att veta alternativa sätt du kan se till att ditt program är helt borta från systemet.

Instruktioner

1 Hitta installationskatalogen för det program du vill ta bort. Normalt kommer det att ligga på din huvudsakliga hårddisk, i katalogen Program, i en mapp som heter efter själva programmet eller det företag som distribuerar programmet.

2 Kör avinstallationsfilen som du hittar. Många mjukvaruföretag inkluderar en enkel uninstall.exe fil, användbar för att befria din dator av sin programvara. Helt enkelt dubbelklicka på filen, och följ instruktionerna för att färdigställandet.

3 Använder Windows "Lägg till eller ta bort program, som ligger i Kontrollpanelen. Kontrollpanelen kan hittas via startmenyn. Lägg till eller ta bort program kommer att lista alla program som kan upptäcka på din hårddisk. Välj alternativet "Ändra eller ta bort progams" från den vänstra kolumnen. När listan över program fylls, klicka på det program du vill ta bort, och klicka på Ändra / ta bort och följ anvisningarna.

4 Kontrollera om programmet har några kvardröjande filer på ditt system. Här börjar vi rensningen processen genom att navigera tillbaka till katalogen Program, sedan letar efter den mapp som innehåller det borttagna programmet. Det bör vara borta, vilket är ett gott tecken. Om det fortfarande finns, bläddra i för att se vad rester har kvar. När du är nöjd att du inte längre behöver dessa filer, helt enkelt gå tillbaka till katalogen Program, välja mapp programmets och ta bort den.

5 Se till att alla temporära filer och tillägg har tagits bort liksom. Du måste gå till Documents and Settings mappen på hårddisken, och sök efter mappen raderade programmet. Vanligtvis kommer den här mappen har samma namn som den mapp du just bort från katalogen Program. Återigen, kolla här mappens innehåll, och en gång övertygad om att du inte längre behöver dem, ta bort mappen.

6 Hårt bort alla återstående filer. Om du helt enkelt flyttat programmets mappar till papperskorgen kan, eller pressas "ta bort" du kommer att behöva tömma papperskorgen. Detta kommer att säkerställa att dessa filer är helt borta från systemet. Du kan nu gå tillbaka till Program Files, Documents and Settings, och Lägg till eller ta bort program, och se till att det önskade programmet visas inte längre i någon av dem.

Tips

  • Se till att du kolla alla återstående filer efter den första avinstallera, eftersom vissa filer krävs för att köra tillhörande innehåll, eller kan vara en del av ett annat program som distribueras av samma företag. Om du är osäker, inte ta bort något.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com