Hur man använder USB till seriell omvandlare i Windows

December 22

De flesta nya datorer inte längre komma med en DB9 (9-stifts) seriell port. Många kringutrustning, men fortfarande använda gränssnitt för anslutning till PC. Kvittoskrivare, streckkodsläsare, skalor och dra tabeller är bara några av de enheter som behöver en 9-polig seriell anslutning för att fungera korrekt.

Eftersom de flesta datorer inte längre har en serieport, många tillverkare producerar en adapter som omvandlar en USB-port till ett fungerande seriell port. Installera och konfigurera en USB till serieport adapter är inte svårt och tar bara några minuter.

Instruktioner

1 Anslut den platta änden av USB till seriell adapterkabel till en ledig USB-port på datorn.

2 Sätt i installations drivrutinen skivan adaptern i CD / DVD-enhet när du uppmanas att göra det efter Windows identifierar den nya enheten. I vissa fall kommer Windows automatiskt konfigurerar USB till seriell enhet för användning.

3 Klicka på "Install" eller "Kör" när installation av drivrutiner verktyget visas på skärmen. Följ instruktionerna på skärmen för att installera drivrutinen. Starta om datorn om du uppmanas att göra det. Ta bort installations drivrutinen skivan från CD / DVD-enhet och lagra på ett säkert ställe.

4 Anslut din seriella enhet till den nya adaptern. Power-on enheten och sedan installera drivrutiner för enheten från installationen eller installationsskivan. Använda enheten som vanligt på en äldre dator med en DB9 serieport.

Tips

  • Om du behöver ändra inställningarna COM-port eller hastighet för den nya serieport, kan du göra det i "Enhetshanteraren." För att komma åt "Enhetshanteraren" högerklicka på "Dator" och sedan klicka på "Hantera". När det nya fönstret visas, klicka på "Enhetshanteraren" i sidofältet.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com