Hur man tar bort en Trojan fil från hårddisken

June 12

Hur man tar bort en Trojan fil från hårddisken


Trojanska filer är olika typer av skadliga program som infekterar din dator och kan stjäla din personliga information, förstöra dina filer och allmänhet utlösa förödelse på din dator. Om datorn har smittats med en trojan fil, måste du ta bort den så fort som möjligt för att undvika ytterligare skador på din dator. Denna process kan åstadkommas med hjälp av fria programverktyg och vissa grundläggande kunskaper om hur man handskas med trojanska filer.

Instruktioner

1 Starta om datorn och starta i felsäkert läge. Detta kan åstadkommas genom att starta om datorn, trycker på F8 när datorn startar om och välja "Felsäkert läge med nätverk" alternativet från Windows startmenyn.

2 Öppna en webbläsare och besöker en online virussökning webbplats som erbjuder gratis virussökningar för personligt och hemmabruk. Två exempel på sådana platser från stora antivirusföretag ingår i Resurser i den här artikeln. Kör en fullständig virussökning av datorn med denna skanner och ta bort alla trojanska filer som hittas.

3 Ladda ner och kör en skadlig kod genomsökning av datorn med hjälp av ett program som en länkad i avsnittet Resurser i den här artikeln. Ett antimalware program kan upptäcka vissa typer av trojanska filer som antivirusprogram inte är utformade för att upptäcka och gör att du kan mer fullständigt skanna och ta bort trojanska filer från datorn.

4 Starta om datorn när du är klar med den skannar och göra det möjligt att starta upp normalt. Kör en annan uppsättning av antivirus och antimalware skannar av din dator med Windows startas normalt för att säkerställa att det inte finns fler trojanska filer på din dator.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com