Så här ändrar processor på en Pentium 2 Celeron

June 10

Så här ändrar processor på en Pentium 2 Celeron


Pentium 2 Celeron-processor ansågs måttligt snabbt vid tidpunkten för dess release, men Celeron varumärket marknadsförs som ett billigare chip som hade mindre ombord cache, vilket gör chip långsammare än andra Pentium-processorer på den tiden. Du kan byta ut Pentium 2 processor på din dator med en annan processor, men på grund av ålder av denna teknik alternativen för att ersätta det är begränsade.

Instruktioner

1 Öppna datorns hölje och leta reda på Pentium 2 Celeron-processor. Processorn kommer att täckas med en fläkt och kylfläns kombination. Använd en tång för att koppla bort kylflänsen. Fläkten skruvas på toppen av kylaren och kan stanna kvar där. Koppla bort fläkten från moderkortet. Ta enheten ur fodralet.

2 Lyft metallstång som håller processorn på plats. Dra chipet ur det utrymme där den är belägen.

3 Läs datorns handbok för att ta reda på gränserna för ditt moderkort som till vilken typ av chip kan användas. Du kommer förmodligen bara att kunna använda samma processor eller något snabbare.

4 Köp eller hitta en annan processor som kommer att arbeta i ditt moderkort. Sätt det nya chipet där gamla var. Stäng baren på chipshållaren och sätta fläkten och kylflänsen på plats.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com