Hur man fixar en Toshiba laptop

September 22

Liksom alla komplex maskin, kan en bärbar dator från Toshiba lider av ett antal problem och fel som kräver felsökning och reparation. Medan vissa lätt kan fastställas av konsumenten, andra problem kräver en mer professionell touch. Ändå, åtminstone diagnostisera problem drabbar din Toshiba laptop är i allmänhet alltid möjligt.

Instruktioner

1 Undersök kraften i din dator. Förmodligen du har gjort att den är påslagen, men är de inställningar ljusstyrka hela vägen ner? Med ljusstyrkan återgick till sin lägsta ökningen kan resultera i en mörk datorskärm och en bärbar dator som inte verkar vara på eller arbetar, när det i själva verket fungerar fint. Kontrollera batteriindikatorn på den bärbara datorn, och på nätadaptern själv (i förekommande fall). Överväga att dra ut strömadaptern ur vägguttaget och att byta till ett annat uttag, eftersom det kan ha varit ett problem. Om detta fortfarande inte få datorn att driva på, gå framåt.

2 Kontrollera specifikationer för datorn. Hur gammal är den? Toshiba laptop kan helt enkelt ha ett dött laptop batteri inuti som behöver bytas ut. Äldre bärbara datorer kan vara särskilt känsliga för sådant batteri problem, på grund av den typ av nickelkadmiumbatterier som används.

3 Lyssna på din dator vid uppstart, om datorn kan starta. Om inte, kan det vara ett batteri eller anslutningsproblem (se steg 2). I händelse av en dator som får ström men fortfarande har en tom skärm, är det inte automatiskt en video problem. Lyssna på laptop fläkt, specifikt. Om den är igång, då är det sannolikt är en video problem. Om du inte kan höra det, kan du begränsa Toshiba laptop problemet till en trolig allmän moderkort / strömavbrott. Detta problem kräver professionell hjälp.

4 Hitta eller köpa en VGA anslutningskabel, om laptop fläkt verkar vara igång som det ska. Anslut denna kabel till både din Toshiba laptop och en extern, orelaterad bildskärm som du väljer. Slå på både Toshiba och den externa skärmen och se om den externa bildskärmen fungerar och visar som det ska. Om den externa bildskärmen fungerar som det ska, ligger problemet då inte med moderkortet i din Toshiba laptop, men med de system som ligger till grund för makeup av LCD-skärmen på din enhet. LCD-skärm ersättning är inte en enkel uppgift, och skicka iväg enheten till Toshiba för utvärdering och arbete rekommenderas.

5 Få din hårddisk bytas ut. Om alla ovanstående problem är korsade av din felsökningslistan, är det sannolikt en hårddisk fråga. Så länge hårddisken är rätt storlek, kommer det att vara kompatibel med din Toshiba. Köp den och skruva åt skruvarna på basen av din bärbara dator, som kommer att avslöja det område som gör att du kan ta bort den gamla hårddisken och skjut in det nya. Se din Toshiba bruksanvisning för mer specifika instruktioner om det behövs.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com