Hur för att infoga text i HTML

August 30

Hur för att infoga text i HTML


Webben är ett värdefullt verktyg för att berätta en historia eller sälja en produkt. Att kunna uttrycka ditt budskap i ord är en viktig del av detta. Texten på din webbplats behöver inte vara tråkig heller. Det finns många alternativ för att klä upp för att säkerställa ditt budskap blir över exakt hur du tänker det.

Instruktioner

1 Starta din HTML-editor program. Välj "File" och sedan "Nytt" från rullgardinsmenyn navigeringsfältet. Ett tomt HTML-dokument visas på skärmen.

2 Skriv ut texten du vill ska visas på din webbplats. Det finns ingen gräns för hur mycket text som du kan sätta på en enda webbsida.

3 Förändra texten egenskaper för att passa. Du kan ändra teckenstorlek, typ, stil och färg med följande HTML-taggar:

Fet: <b> Din text här </ b>

Kursiv: <i> Din text här </ i>

Underlinje: <u> Din text här </ u>

Storlek: <font size = "2"> Din text här </ font> (. Ändra "2" till en lägre eller högre nummer för att minska eller öka teckenstorleken)

Typ: <font face = "Arial"> Din text här </ font> (Change "Arial" till valfritt antal typsnitt.)

Färg: <font color = "# 000000"> Din text här </ font> (Change "# 000000" till HEX koden för valfri färg.)

Du kan också kombinera dessa attribut. Till exempel:

<B> <font face = "Arial" size = "2" color = "# 000000"> Din text här </ font> </ b>

4 Lägg linje eller styckebrytningar i texten. Om du behöver för att driva text till en ny linje, lägga till taggen efter det sista tecknet innan den text du vill flytta. Om du vill hoppa över en rad innan nästa block av text, lägg till <p> taggen i en liknande plats.

5 Kontrollera att alla öppna HTML-taggar du placerade runt din text är stängda. En stängd taggen likna den öppna, men innehåller ett snedstreck ( "/") markeringen.

6 Välj "File" och "Spara" från programmets navigeringsmenyn. Förhandsgranska HTML-dokumentet innan uppladdning till webben.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com