Hur man öppnar en CSV-fil i Excel Mac

October 25

Hur man öppnar en CSV-fil i Excel Mac


Microsoft Excel, om Windows-versionen eller Mac-kompatibel app stöder tre typer av CSV-filer. CSV, eller kommaseparerade värden format, är en filtyp som ser ut som en grundläggande Excel när du öppnar den i Excel, men stöder endast ett kalkylblad per fil och ordnar data på ett sådant sätt att program som Microsoft Outlook kan importera data i en kontaktlista. Textredigerare som Microsoft Anteckningar och Mac Textredigerare kan läsa dessa filer. Även Excel inkluderar fil spara alternativ som Windows, MS-DOS och Mac specifik, kan senaste versionen av Excel för Mac öppna någon av de filtyper.

Instruktioner

1 Leta reda på CSV-filen i Finder.

2 Dubbelklicka på filen för att öppna den i Excel.

3 Flytta filen till skrivbordet om Excel inte kan öppna den. Ibland kan en mapp filnamn som normalt inte orsakar problem kan framkalla ett felmeddelande om en användare försöker öppna en fil som finns i den eller i någon av dess underkataloger.

4 Öppna filen i Textedit om Excel fortfarande inte kan öppna den. Spara om filen med en Mac OS-specifik kodning såsom "Western (Mac OS Roman)," med hjälp av rullgardinsmenyn märkt "Plain Text Encoding" i "Spara som" dialogen.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com