Hur spela in sång i Ableton

September 24

Ableton Live s inspelningsfunktioner omfatta lägga sång som skickas från din ljudgränssnitt till en av sina ljudspår. Välj ljudgränssnitt ingång som källa för inspelning inom ljudspår som du vill spela in genom att trycka på "Arm Session inspelning" -knappen, tryck sedan på "Record" för att börja fånga din prestation. När sången har fångats, tryck på "Stop" och redigera dem sedan som du önskar. Du kan börja spela in sång i Ableton Live på mindre än fem minuter.

Instruktioner

1 Öppna Ableton Live och kontrollera att din ljudgränssnitt har valts som standardljudkälla för inspelning. Klicka på "Alternativ", "Inställningar" och välj sedan ljudgränssnittet från "Audio" -fliken.

2 Anslut din mikrofon till en av ljudgränssnittet är "input" uttagen. Se din ljudgränssnitt för instruktions manual för att bestämma vilka ingångar är bäst för att fånga en mikrofon prestanda.

3 Välj ljudgränssnittet mikrofon kanal som spårets inspelningskällan. Klicka på "Input Type" lådans nedåtpilen, välj mikrofoningången från rullgardinsmenyn som visas. "Input Type" låda ligger i "Audio Från" delen av "In / Out avsnitt" skärm, som är halvvägs ned mixern spårkanalen.

4 Klicka på "Arm Session inspelning" längst ned på ljudspåret kanal. Knappen visas rött när kanalen har beväpnade.

5 Klicka på "Record" -knappen i transportsektionen längst upp på skärmen för att börja spela in. Tryck på "Stop" när du är nöjd med din sånginsats. Den inspelade sång ljud visas längst ned på skärmen, liksom i antingen "Session" eller "arrangemang" skärmar.

Tips

  • Växla mellan "Session" och "arrangemang" skärmar genom att klicka på horisontella eller vertikala bar ikonknappar i det övre högra hörnet på skärmen.
  • Sänk mikrofonens volymen på ljudgränssnitt om du ser nivåer gående i rött på Ableton Live mixer display, för att förhindra distorsion under inspelning.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com