Hur man installerar Windows XP på en EeePC

January 25

Hur man installerar Windows XP på en EeePC


Du kan installera Windows XP på en Eee PC från Asus i nästan samma sätt som du skulle installera det på en vanlig dator. Det är bara några ytterligare åtgärder. Den största frågan människor kommer att ha är att de ursprungliga EEE PC hade mycket små hårddiskar som inte kommer att hålla mycket mer än Windows XP själv. Du kan delvis råda bot på detta problem genom att lägga till ett SD-kort för ytterligare lagring.

Instruktioner

1 Bifoga ditt USB CD-ROM-enhet till datorn och, om det behövs, koppla in den. Öppna enheten och sätt in Windows XP-skivan.

2 Slå på Eee PC. Tryck på "F2" knappen ögonblick datorn börjar starta. Fortsätt att trycka tills datorn går BIOS. Använd piltangenterna för att flytta till fliken "Avancerat". Välj "OS Installation" från menyn "Advanced". Ändra detta till "Start". Använd piltangenterna för att välja "Boot" -fliken. Välj extern CD-ROM-enhet som först "startenhet." Tryck på "F10" och starta om datorn.

3 Tryck på valfri tangent när meddelandet "Tryck på valfri tangent för att starta från CD ..." visas. Tryck på "Enter" för att "installera Windows XP nu. Tryck på" F8 "för att godkänna licensavtalet. Tryck på" Enter "igen. Du kommer att bli ombedd att ange partitionen som du vill installera Windows XP. Välj din inre hårddisk. Välj "format" och låta Windows Setup för att formatera enheten.

4 Välj din region och språk när det efterfrågas. Klicka på "Nästa". Du kommer att bli ombedd att ange ditt namn och namnet på ditt företag. Ange dem och klicka på "Nästa". Du kommer att uppmanas att ange din produktnyckel. Detta är en sträng av siffror och bokstäver på äkthetsintyg. Ange det och klicka på "Nästa". Ange ett administratörslösenord och klicka på "Nästa". Ange tid och datum och klicka på "Nästa". Klicka på "Nästa" på "Nätverksinställningar" skärmen. Klicka på "Nästa" igen för "Arbetsgrupp" skärm. Klicka på "Nästa" på "Välkommen" skärmen. Välj "Hjälp Skydda min dator ..." och klicka på "Nästa". Välj om du vill använda ett nätverk eller LAN för att ansluta till Internet. Klicka på "Nästa". Om datorn är ansluten till Internet redan genom Ethernet-porten på baksidan av det, välj "Aktivera Windows nu." Om det inte är, inte aktiverar nu. I stället vänta tills efter steg 5. Lägg till alla användare som du vill ha på din dator och klicka på "Nästa". Klicka på "Kom."

5 Klicka på "Start" och välj "Shut Down". Välj "Reboot". Tryck på "F2" knappen när datorn startar om att gå in BIOS igen. Använd piltangenterna för att välja "Advanced". Välj "OS Installation." Ändra detta till "Kom." Ta bort Windows XP-skivan från CD-ROM-enhet, men lämna enheten ansluten. Tryck på "F10" och starta om datorn. Sätt in förare skiva EEE PC Windows XP när Windows har lästs in. Windows bör starta upp automatiskt. Välj "Installera alla." Om du inte aktivera Windows i steg 4, göra det efter att du installera dessa drivrutiner och ansluta till Internet.

Tips

  • Du kan också använda ett USB-minne som en extern hårddisk om du vill behålla maximal bärbarhet men vill inte begränsas enbart till SD-kort. Detta kommer att vara mer portabel än vanlig extern hårddisk, samtidigt som du ytterligare lagringsalternativ.
  • Var noga med att spara alla viktiga dokument innan du installerar Windows XP. Något tidigare sparat på din Eee PC kommer att raderas när du utför installationen.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com