Hur man beräknar nedladdningshastighet Värden

June 9

Hur man beräknar nedladdningshastighet Värden


Nedladdningshastighet avgör hur snabbt du kan surfa på Internet och ladda ner filer till din dator. Att veta denna hastighet kommer att visa dig hur snabbt din Internet-anslutning är verkligen. Internet hastighet mäts i megabit eller kilobit, medan dina nerladdningshastigheter mäts i megabyte och kilobyte. Konvertera hastigheterna från megabit till megabyte eller kilobyte är enkel.

Instruktioner

Få din hastighet i megabyte Från Megabit

1 Kontrollera med din Internetleverantör att fråga hur många megabits nedströms (nedladdning) hastighet du faktiskt har.

2 Multiplicera din hastighet i megabit av 1.048576 (storleken på en megabyte i byte dividerat med 1 miljon).

3 Dividera resultatet med 8. Resultatet blir i megabyte. Om till exempel, har du en nedladdningshastighet på 6 megabit, kommer ni att sluta med resultatet av 0.786432 megabyte.

Få din hastighet i kilobyte Från Megabit

4 Upprepa steg 1 från den sista sektionen.

5 Multiplicera din hastighet i megabit från 1048576 (den här gången har vi inte dela storlek med 1 miljon).

6 Dividera resultatet med 8.

7 Dividera igen av 1024. Resultatet blir i kilobyte. Om till exempel, har du en nedladdningshastighet på 6 megabit, kommer ni att sluta med resultatet av 768 kilobyte.

Få din hastighet i kilobyte Från kilobit

8 Om Internetleverantören anger din nedladdnings ström i kilobit, sedan använda detta avsnitt för att beräkna din nedladdningshastighet.

9 Dela upp din hastighet i kilobit med 8. Resultatet blir i kilobyte. Om till exempel, har du en nedladdningshastighet på 512 kbit, kommer ni att sluta med resultatet av 64 kilobyte.

10 Jämför resultatet till hur snabbt du faktiskt laddar ner. Medan du laddar ner något från en webbplats, kommer din webbläsare visar hastigheten i kilobyte eller megabyte, vanligtvis längs den övre eller nedre delen av sidan. Om du når hastigheter mycket lägre än vad du har beräknat, kan du ringa din ISP (Internet Service Provider) för att räkna ut problemet med dem.

Tips

  • Om du beräknar resultatet enligt instruktionerna, bör du få maximal hastighet med vilken du kan ladda ner. Om du hämtar snabbare än så, kanske du har gjort misstaget att tro att du har en viss hastighet från din Internetleverantör, eller du kanske har beräknats felaktigt din nedladdningshastighet. Tänk på att beräkna uppladdningshastighet är helt annorlunda än nedladdningshastighet.
  • Om du hämtar något långsammare än den hastighet du beräknas och du använder en DSL-anslutning till Internet, är du antagligen långt ifrån switch som tjänar ditt område från din Internetleverantör. Med andra ord, signaler till och från ditt hem har en lång väg att färdas innan det når routern utsetts för språk. Om hastigheten är drastiskt långsammare än vad man beräknat som högsta och det fortsätter att upprepa, bör du kontakta din ISP omedelbart och låt dem veta något kan vara fel med din Internet linje.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com