Hur man fixar sömn frågor på bärbara Macintosh-datorer

December 30

Hur man fixar sömn frågor på bärbara Macintosh-datorer


Bärbara Mac, iBook, PowerBook och de nyaste MacBook är känsliga för Sömnproblem. Istället för att gå till viloläge när locket är stängt, kan bärbara Mac stänga sig ner eller inte vakna ordentligt tvingar dig att starta. De kan också vakna upp från viloläge på egen hand, vilket gör att datorn för att köra extremt varmt, tömma batteriet och så småningom stänga.

Programvaruproblem, problem energispar och kringutrustning kan bidra till sömnproblem. Här är några sätt att hjälpa din dator sova gott. Dessa steg är inte avsedda att tas i ordning, men är förslag på hur man kan hjälpa din dator sova ordentligt.

Instruktioner

1 Kontrollera strömspararinställningar genom att gå till Systeminställningar> Energispar. Om Sleep alternativ är inställda på "Aldrig" - datorn inte kommer att sova.

2 Koppla bort all kringutrustning innan du sätter Mac att sova. Detta innebär externa hårddiskar, möss, iPods, iPhones, skrivare och så vidare.

3 Anslut inga kringutrustning medan datorn är i viloläge.

4 Sätt datorn i viloläge manuellt. Klicka på Apple längst upp till vänster och välj "Sleep".

5 Stäng locket långsamt och försiktigt för att se till att datorn är faktiskt kommer att sova.

6 Inaktivera Bluetooth-enheter innan sömn.

7 Stänga av "Tillåt Bluetooth-enheter att väcka upp datorn" genom att gå till Systeminställningar> Bluetooth (under avsnittet Maskinvara) och klicka på knappen "Avancerat". Det finns en annan plats för att stänga av detta i Systeminställningar> Tangentbord och mus.

8 Koppla från nätverket. Antingen dra Ethernet-kabeln eller stänga flygplats - klicka på det trådlösa nätverket symbolen längst upp till höger på skärmen och välj "Turn Airport Off".

9 Avsluta problemprogram. Apple säger i en av sina Knowledge Base-artiklar som spelar låtar i iTunes, vissa webbsidor som uppdatera sig och spela DVD-skivor kan skydda datorn från att sova ordentligt.

10 Stäng av fildelning. Om någon är att komma åt dina filer på hårddisken, kommer datorn inte sova. Gå till Systeminställningar> Delning och avmarkera alla tjänster. Glöm inte att aktivera dem igen när du behöver dem.

11 Kontrollera om felaktig hårdvara. RAM och expansionskortet frågor kan förhindra sömn. Du kan använda Apples Hardware Diagnostic CD som kommer med en ny Mac för att testa hårdvaran. Sätt i CD och starta om datorn. Håll ned C eller D-knappen (för Power-PC eller Intel-baserade Mac-datorer, respektive) tills du ser "Laddar" -ikonen på skärmen.

12 Installera om Mac OSX som en sista utväg om inget av ovanstående steg fungerar.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com