Hur man använder en dator som en digital TV-inspelare

November 4

Digitala videobandspelare (DVR), som gör att du kan spela in TV-program sedan titta på dem senare, har varit populära hos konsumenterna sedan införandet av TiVo 1999. Medan TiVo tjänst är väl betraktas kostar TiVo enhet mer än $ 100 och bär en månadsavgift. Lyckligtvis kan du använda en dator som en DVR för en låg startkostnad och utan abonnemangsavgifter.

Instruktioner

1 Installera TV-mottagaren. Om du använder en USB-mottagare, bara koppla in den och vänta på att Windows ska säga dig att det är redo. Om du använder ett PCI-kort, följa tillverkarens instruktioner för att installera ny hårdvara.

2 Anslut kabel, satellit eller antennkabeln till TV-mottagaren. Anslut datorn till TV: n med HDMI- eller DVI-kabel om du planerar att titta på inspelade videon på din tv snarare än på datorn - Om datorn inte accepterar dessa kabeltyper, måste du köpa en separat adapter att titta på TV.

3 Klicka på "Start" -menyn och öppna Windows Media Center. Välj "Live TV Setup" under "TV". Följ instruktionerna - du behöver inte ange ditt postnummer och samtycker till vissa licenser - och vänta på Windows Media Center för att undersöka dina TV-signaler.

4 Ställ in TV-signal manuellt om Windows Media Center inte automatiskt upptäcka det.

5 Återgå till huvud Windows Media Center-skärmen. Klicka på "Live TV" under "TV" för att se till att du får en TV-signal. Du är nu inställd för att pausa och spela in live-TV. För att starta eller schemalägga inspelningar, bara trycka på den röda pricken längst ned på skärmen eller klicka på "Guide" under "TV" och klicka på det program du vill spela in.

6 Försök spela in en show som du inte bryr sig om först ta reda på om din dator kan flera saker under en inspelning. Om bildkvaliteten är låg eller om ljud och video är ur synk, måste du lämna datorn ensam medan den inspelning eller ställa in en nedlagd dator som DVR i stället, upprepa steg 1 till 5.

Tips

  • Medan Windows Media Center förmodligen redan installerat på datorn och är en perfekt fungerande alternativ för att använda datorn som en DVR, kan andra program göra samma sak. De erbjuder också mer funktionalitet för avancerade användare. Deras enda nackdelen är att de lägger till din första startkostnad. Program i denna kategori inkluderar SageTV Media Center och SnapStream s Beyond TV.
  • Till skillnad från TiVo, måste datorn vara påslagen för att fungera som en DVR. Om datorn inte är på, ska du inte missa inspelningen dina shower.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com