Hur man ställer in ett forum för en webbplats

March 4

Hur man ställer in ett forum för en webbplats


Lägga ett forum för din webbplats är ett bra sätt att skapa en känsla av gemenskap kring din webbplats. Ett effektivt forum lämnar besökarna med ett gott intryck av din webbplats och ditt företag, och det kan också vara hem till livliga diskussioner och användbar, svåra att hitta information. Inrätta ett forum tar inte så mycket tid och det är lätt att göra om du följer instruktionerna. Det finns många gratis och avgiftsbelagda forum applikationer tillgängliga på nätet.

Instruktioner

1 Välj ett ämne för webbplatsen. Uppenbarligen ämnet måste vara relaterade till temat på din webbplats, men var noga med att inte välja ett ämne som är alltför bred. En bra idé skulle vara ett forum om fotboll i ditt län, medan en allmän fotboll forum kommer att sätta dig i konkurrens med väletablerade platser.

2 Välj en plattform för forumet. Du har två huvudalternativ: värd forumet på din egen server eller använda en värd forum builder service. Enligt boards anslagstavlor statistik, "vBulletin" är i särklass den mest populära forumets mjukvara, med en aktiv utvecklare och massor av funktioner och mallar. Nästa två är "Invision" och "phpBB", som släpar långt efter. I värd forum kategorin "Forumotion" låter dig skapa fria värd forum med möjlighet att uppgradera. I slutändan kommer ditt beslut att informeras av plattformen för din befintliga webbplats.

3 Ställ upp och installera plattformen. Om du väljer en hostad lösning, skapa ett konto och bekanta dig med admin panel. Själv värd lösningar, ladda ner filer och överföra dem till servern via FTP. Innan du installerar filerna skapa en "MySQL" databas. När databasen har skapats börjar installationsprocessen genom att gå till installationsskärmen.

4 Välj ett namn för forumet och URL. Namnet ska vara något memorable-- undvika specialtecken som kan göra platsen svårt att hitta. Om du är värd för forumet själv, ange webbadressen som "yourdomainname.com/forum." Om forumet är värd någon annanstans, överväga att köpa ett nytt domännamn som "yourdomainnameforum.com"

5 Välj ett tema och logotyp. Temat bör noga matchar din befintliga webbplats och du kanske vill hitta en designer som kan skapa en sömlös tema, men var inte rädd för att ha några skillnader mellan webbplatsen och forum utformning så länge de inte är alltför långt isär.

6 Tilldela kategorier och forum. I början av ditt forum, bör du hålla kategorierna till ett minimum, annars kommer du ge intryck av att forumet är tom. Det är inte nödvändigt att skapa en kategori för varje liten sub-ämne, som du mycket enkelt kan skapa nya kategorier om din styrelse blir alltför trångt.

7 Lägg upp och hålla utstationering regelbundet. Du kan inte förvänta besökare att börja skicka till en tom kartong så det är ditt ansvar att få debatten att gå. Räkna med att tillbringa flera månader att försöka bygga upp lite fart.

8 Övervaka och måttlig för att hålla spam, missbruk och olagligt innehåll av ditt forum. Överväga att inrätta en kategori som heter "Övriga frågor" för att kategorisera ämnen som inte finns på ämnet, men ändå ha vissa fördelar.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com