Hur kan jag få mer minne i min laptop och en större processor också?

March 5

Hur kan jag få mer minne i min laptop och en större processor också?


Bärbara datorer är användbara för att göra alla typer av saker på språng, som att skriva, redigering, ljudinspelning och många andra uppgifter. Deras huvudsakliga nackdel, bortsett från batteritiden, det vill säga på grund av storleksbegränsningar, är de inte lika kraftfullt som vissa stationära datorer. Genom att uppgradera RAM (Random Access Memory) och CPU (Central Processor Unit), men du kan öka din bärbara dator prestanda. Bärbara datorer varierar kraftigt i hur lätt det är att uppgradera, men det finns några generella tips som kan hjälpa dig att förbättra din dator.

Instruktioner

1 Forskning märke och modell på datorn. Om du köpte den från en tillverkare som Dell eller Asus, kolla på deras hemsida för specifikationerna. Ta reda på vilken typ av moderkort, processor och RAM din laptop använder.

2 Titta igenom den dokumentation som följde med din bärbara dator om du har några problem att hitta ut vilken typ av processor och RAM datorn har. Med RAM en uppgradering val är lättare när du vet vilken typ av RAM-minne det är. Du kan bara köpa RAM av samma slag men med mer minne. Till exempel, om din bärbara dator använder DDR SDAM (Dual Data Rate SDRAM) kan du bara få en större storlek pinne av DDR SDRAM.

3 Installera nya RAM är ofta lätt, eftersom de flesta bärbara datorer har enkel tillgång till där RAM installeras genom en panel på baksidan av datorn. Stäng av datorn, ta bort locket och byta din nya RAM med pinnar som finns på plats.

4 Forskning vilken typ av processor uppgraderar din bärbara dator moderkort stödjer. Du kan hitta information om detta på moderkortet tillverkarens webbplats eller på de platser som anges nedan som säljer datordelar. Se till att ditt moderkort kommer att stödja processorn du vill innan du köper den.

5 Leta efter en reparationshandbok för din modell av laptop. Vissa tillverkare gör dem tillgängliga på sin webbplats. Denna handbok kan ge dig exakta instruktioner om hur du isär din bärbara dator.

6 När du öppnar din CPU bör det finnas en liten switch längs den sida som låter dig ta bort den gamla CPU. Då kan du infoga nya processorn.

Tips

  • Installera en ny processor är en tuff sak att göra i många bärbara datorer. Det kommer att kräva dig att ta isär hela datorn, vilket är svårt, tidskrävande och möjligen farliga för datorn. Om du inte tror att du har den kompetens som krävs, ta din dator till en professionell.
  • När du hanterar datordelar försiktig. Rör vid något metallföremål och jordad innan du rör vid delar, som statisk elektricitet kan skada datordelar.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com