Hur man fixar en bärbara dator Bildkvalitet

February 12

Hur man fixar en bärbara dator Bildkvalitet


Nedladdning av viss programvara, såsom spelprogram, kan orsaka förändringar i en bärbar dator bildkvalitet. När en bärbar dator skärm mörkare eller inställningarna för upplösning får ändras, bilder förvanskas och svårt att se. Däremot kan de flesta bildkvalitetsproblem fästas snabbt och enkelt med några besvärande fotograferingstips.

Instruktioner

ljusstyrka

1 Slå den bärbara datorn på och håll nere "Fn" på den bärbara datorns tangentbord.

2 Tryck på pilen nyckel som har en bild av en öppen solen för att göra den bärbara skärmen ljusare. Den bärbara datorn kommer automatiskt att spara justeringarna när du släpper "Fn".

3 Tryck på pilen nyckel som har en bild av en ifylld sol för att göra bärbara skärmen mörkare. Den bärbara datorn kommer automatiskt att spara justeringarna när du släpper "Fn".

Skärmupplösning

4 Klicka på "Start" -menyn. Klicka på "Inställningar" och "Kontrollpanelen".

5 Välj "Display" och "Inställningar" i Windows 98, ME eller XP. I Windows Vista, klicka på "utseende" och "Ändra bildskärmsupplösning."

6 Klicka på upplösning bar och skjut den åt höger för att sänka skärmens upplösning och till vänster för att höja skärmens upplösning. Den optimala skärmupplösningen beror vanligtvis på storleken av den bärbara skärmen. Rekommenderad upplösning för en 15-tums skärm är 1024 x 768, 17- till 19-tums skärm är 1280 x 1024, och 20-tums skärmar är 1600 x 1200. Du kan dock justera upplösningen på dina personliga preferenser.

7 Klicka på "" Använd för att se hur upplösningen ser på den bärbara datorns bildskärm.

8 Klicka på "OK" för att spara inställningarna upplösning.

färg~~POS=TRUNC

9 Klicka på "Start" -menyn. Klicka på "Inställningar" och "Kontrollpanelen".

10 Välj "Display" och "Inställningar" i Windows 98, ME eller XP. I Windows Vista, klicka på "utseende" och "Ändra bildskärmsupplösning."

11 Klicka på "färger." Välj 32-bitars för en hög färgpixelförhållande som gör färgerna klarare och ta ut bildinformation. Välj 24-bitars för en medelförhållande färg pixel om skärmen är för ljus eller om bilderna är något förvrängd. Vissa äldre bärbara datorer har en 16-bitars färginställning, men den här inställningen är inte längre rekommenderas eftersom det kommer att förvränga bilder och text.

12 Klicka på "Apply" för att se hur färginställningen ser på den bärbara datorns bildskärm.

13 Klicka på "OK" för att spara färginställningarna.

Tips

  • Laptop skärmar är mycket känsliga för solljus, vilket gör bilderna visas tvättas ut. Innan du ändrar din bärbara dator bildskärmsinställningar, först försöka justera vinkeln på skärmen för att se om det löser problemet.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com