Olika typer av säkerhetskopior för Windows

May 9

Olika typer av säkerhetskopior för Windows


Visdom utföra regelbundna system- eller säkerhetskopior av filer försvinner på dem som aldrig har förlorat data, vilket är en ganska liten grupp till att börja med. Nästan alla har åtminstone tagit bort en fil de önskar att de kunde få tillbaka eller modifierat något som borde ha lämnats ensam. Du behöver inte ha att göra med fullständig och total systemkollaps att dra nytta av säkerhetskopierade data och säkerhetskopiera regelbundet är alltför lätt att motivera hoppa det.

dump Backup

En dump backup gör vad det låter som den gör. Det dumpar alla data från disken i sin helhet till en disk, band eller extern hårddisk. Vanligtvis är dumpa en ISO eller en "skivavbild". Det är som att ta en ögonblicksbild av geometrin av skivan och alla dess data. Denna säkerhetskopia används sedan för att återställa hårddisk innehåll precis som de var vid tidpunkten för säkerhetskopieringen, men åter kan vara knepigt eftersom geometrin av disken - skadade sektorer och alla - måste vara densamma som den var vid den tidpunkt då säkerhetskopian gjordes.

Full Backup

Full backup, liksom dumpa sorten, ta itu med alla filer i systemet, men fullständig säkerhetskopia gör en verklig kopia av varje fil i stället för en bild av hela disken. Detta är att föredra om det är värdefullt, känsliga uppgifter som måste skyddas och det finns tillräckligt med lagringsutrymme utanför nätverket eller värddatorn för att hysa all information. Fullständig backup tar längre tid att genomföra, men åter är mycket snabbare och enklare (eftersom du har alla av rå information på ett ställe) än andra typer av säkerhetskopior.

inkrementell Backup

När det finns begränsat lagringsutrymme, kan inkrementella säkerhetskopieringar erbjuda sinnesro, men att återställa bitar kan vara komplicerat. Denna typ påverkar endast de filer och mappar som har ändrats sedan den senaste inkrementell säkerhetskopiering, så en fullständig bild av den aktuella skivan är ofta utspridda över flera (eller fler) säkerhetskopior.

normal Backup

Säkerhetskopiera bara de mest viktiga filer på datorn är enklast med en normal backup. Varje vald fil backas upp och skrivs till en extern medium. För att återställa, behöver du bara den senaste kopian av den säkerhetskopierade materialet.

Systemåterställning

Även om inte ett system för hela backup verktyget Systemåterställning säkerhetskopierar registret, så om du har begränsat backup utrymme för normal säkerhetskopiering, kan du ställa in regelbundet återställningspunkter genom Systemåterställning för att hålla jämna steg med de mest aktuella registerändringar. Systemåterställning kan du ta bort inaktuella återställningspunkter för att spara utrymme. Om datorn beter sex månader sedan och det beter sig nu, finns det ingen anledning att hålla en återställningspunkt från så länge sedan, men att hålla åtminstone ett par månader av återställningspunkter som sparats är klokt.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com