Hur man tar bort ett PCI Express-grafikkort

April 28

PCI Express-grafikkort är dedikerade grafikkort som passar i en dators moderkort med hjälp av ett PCI Express-port. Dedikerade grafikkort skiljer sig från integrerade kort i att integrerade kort inbyggt i moderkortet själv. Du kanske vill ta bort ett PCI Express-grafikkort om du planerar att installera den i en annan dator eller uppgradera den med en nyare kort.

Instruktioner

1 Stäng av datorn och dra ut nätsladden.

2 Öppna datorn med en skruvmejsel. Ta bort den vänstra sidokåpan genom att ta bort ett par skruvar på baksidan av målet.

3 Leta reda på PCI Express-kort. Följ din bildskärmskabel - det ska anslutas till grafikkortet. PCI Express-kortplatser är större än PCI eller AGP platser och ligger oftast högst upp i fallet ovanför PCI och AGP slots.

4 Koppla bildskärmskabeln och alla andra kablar som är anslutna till kortet.

5 Ta ut en liten hållare skruv nära baksidan av fallet om det behövs.

6 Koppla från alla strömkablar är anslutna till kortet. Inte alla kort kommer att ha kraftkablar.

7 Haka en plast låsklämma på PCI-platsen om det behövs. Klämman kommer att ligga på spel mot den främre sidan av fallet.

8 Ta bort kortet. Ta kortet med båda händerna och dra det rakt ut med måttligt och jämnt tryck. Vagga den något fram och tillbaka (med gungande rörelse längs planet av kortet så att den inte böjer) om det inte kommer ut under måttligt tryck.

Tips

  • Från och med sommaren 2009, är PCI Express standarden för high-end grafikkort.
  • Vissa datorer tillåter flera grafikkort som ska installeras för ytterligare grafikkraft.
  • High-end PCI Express-kort drar mycket ström, så du kanske vill överväga att uppgradera din nätdelen om du installerar en stor uppgradering.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com