Är Google Omdirigering Farligt?

February 10

Är Google Omdirigering Farligt?


Omdirigering av Googles sökresultat är inte skadligt. I själva verket är det en metod som rekommenderas av Google i sin styrning för webbansvariga. Omdirigering vidarebefordrar besökare till döda länkar till den nya platsen på sidan ursprungligen kopplad till den länken. En död länk är en länk som leder till en borttagen sida.

Anledning

URL är en förkortning för Uniform Resource Locator. Om någon del av webbadressen ändras, kommer alla befintliga länkar inte längre leda till den filen. Webbplatser förändras ibland deras domännamn. Domännamnet är www.something.xxx del av en URL. Den främsta orsaken till detta är när företaget som äger webbplatsen byter namn. Vanligtvis vill företaget domänen av platsen för att återspegla det nya namnet. Om en fil flyttas från en katalog till en annan, eller om katalognamnet ändras, så alla länkar till den sidan, eller sidor, kommer att misslyckas. Om en fil som innehåller en webbsida byter namn, eller om den omvandlas till en annan filtyp, med en annan filändelse, då ingen av länkarna som ansluter till det kommer att fungera.

Googles sökresultat

sökresultat för Google i form av en lista med länkar med en beskrivning för varje. Som med någon annan länk, det faktiskt inte kontakta webbplatsen som det hänvisas till. Den lagrar bara adressen och ger en knapp, i form av en textrad för att fylla i adressfältet i en webbläsare med den lagrade adressen. Om webbsidan rör sig från den registrerade adressen i Google, länken förblir densamma och fortsätter att peka på samma adress, som inte längre existerar.

fördelar

Ingen gynnas av döda länkar. Användarna vill inte slösa tid att leda till icke-existerande sidor, inte företag inte vill ge intryck av att de har stängt, och Google inte vill publicera döda länkar som skulle göra det mindre populära än andra sökmotorer . Det ligger i allas intresse att webbplatsens administratör institut den omdirigeringar för alla flyttade sidor.

Hypertext Transfer Protocol

HTTP dikterar formatet för meddelanden som utväxlas för att överföra en webbsida. Protokollet innehåller en rad status och felkoder och alla webbläsare är programmerade att förstå vilka åtgärder det skulle ta för varje möjlig kod. Google rekommenderar omdirigering via HTTP-koder. Denna metod tvingar webbläsaren att göra allt arbete för omdirigering när den tar emot en omdirigering kod, tillsammans med sidans nya adress, för webbservern. Det är ett officiellt godkänt metod och orsakar ingen skada webbläsare eller datorer.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com