Hur man gör en hård-trådbundet nätverk

April 6

En trådbunden lokalt nätverk (LAN) skapas när flera datorer är sammankopplade och dela en Internet-anslutning med hög hastighet. Hårdtrådbundna anslutningar använder Cat-5 Ethernet-kabel. Ett DSL eller kabelmodem ansluter till routern och routern kopplar datorer tillsammans för att ge dem möjlighet att dela Internet-anslutningen. Varje dator i nätverket måste använda en Ethernet-kabel och har en nätverkskortet. Det är mycket ovanligt att hitta en dator i dag som inte har en inbyggd nätverkskortet.

Instruktioner

1 Dra ur nätsladden för DSL- eller kabelmodem.

2 Stäng av datorn. Koppla bort Ethernet-kabeln från datorns baksida. Anslut den här kabeln till porten på routern märkt "LAN" eller "Internet".

3 Anslut en ny Ethernet-kabel - levereras med en router - i den första porten på routern. Anslut den andra änden till datorns Ethernet-port.

4 Anslut ström tillbaka till modemet. Vänta ungefär en minut. Anslut routerns nätadapter till routern och anslut den till ett eluttag. Vänta ungefär en minut.

5 Slå på datorn. Ladda routern programvaruskivan i DVD-enheten. Installera programvaran och följ instruktionerna. När du är klar kan du behöva starta om datorn. Vid denna tidpunkt, bör din dator kunna ansluta till Internet. Om Networking Wizard Windows visas följer anvisningarna för att välja alternativ för specifika nätverk.

6 Kör Ethernet-kablar från de andra portarna - det bör finnas en totalt fyra, så att du har tre kvar - till alla andra datorer du vill lägga till nätverket. De kommer automatiskt att ansluta till routern och bör kunna få tillgång till Internet.

Tips

  • Även om du kan få en "endast trådbunden" router, de flesta routrar i dag är både trådlösa och trådbundna. Det vore bättre att få en trådlös router och använda sina tråd portar. På så sätt är du redo för trådlöst, om du skulle vilja lägga till några trådlösa enheter. Detta är mycket praktiskt för bärbara datorer, iPads och spelkonsoler.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com