Hur man ska dela synen på en enda datorskärm

February 16

Hur man ska dela synen på en enda datorskärm


Många människor använder dubbla skärmar har extra arbetsutrymme på sin dator och visa program program och dokument sida vid sida. Trots att de har en bildskärm kan begränsa din förmåga, Windows operativsystem tillhandahåller inbyggd funktionalitet så att du effektivt kan dela vyn på en datorskärm. Windows XP och Vista kan du "kakel" programfönster över skärmen, och Windows 7 har sina "Aero Snap" funktioner som gör det relativt enkelt att dela din skärm uppfattning.

Instruktioner

Windows XP och Vista

1 Öppna två eller flera program eller programfiler som du vill visa på en delad skärm.

2 Klicka på namnet på ett av programmen längst ned på skärmen i aktivitetsfältet för att välja och markera det. Tryck och håll "Ctrl" och klicka på namnet på en andra öppen program som visas i aktivitetsfältet för att markera det.

3 Högerklicka på en av de markerade program i aktivitetsfältet. Klicka på "sida vid sida" eller "Tile vågrätt" i Windows XP eller "Visa fönster staplade" eller "Visa fönster sida vid sida" i Windows Vista för att visa program sida vid sida i en delad skärm eller staplas ovanpå varandra i liggande se.

Windows 7

4 Öppna ett eller två program eller dokumentfiler som du vill visa i en delad skärm på datorns bildskärm.

5 Klicka en gång på ett programfönster för att välja det. Tryck och håll på Windows-tangenten på tangentbordet. Tryck på högerpilen för att knäppa programfönstret till höger på bildskärmen.

6 Klicka en gång på en andra programfönster för att välja det. Tryck och håll på Windows-tangenten på tangentbordet. Tryck på vänster piltangent för att knäppa programfönstret till vänster sida av skärmen.

Tips

  • I Windows 7 kan du också dra ett fönster programmet "namnlist" till endera sidan av skärmen till "snäpp" det i läge till vänster eller höger sida av skärmen.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com